Program


Kenyérrel a zsebben

Kenyérrel a zsebben

Két hétköznapi férfi valahol téren és időn kívül, egy kút mellett vitatja meg az egyén önmagával, környezetével, és ezeken keresztül a világgal való viszonyát.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 19:00

KENYÉRREL A ZSEBBEN

Játsszák: KISS Attila, MOLNOS András Csaba

Művészeti tanácsadó: BALÁZS Attila
Díszlet, jelmez: ALBERT Alpár
Zeneszerző: CÁRI Tibor
Szerző: Matei Vișniec
Fordította: Patkó Éva
Ügyelő: PATAKI Anna-Mária

Az előadás időtartama 50 perc.

Két hétköznapi férfi valahol téren és időn kívül, egy kút mellett vitatja meg az egyén önmagával, környezetével, és ezeken keresztül a világgal való viszonyát. Az erősen Samuel Beckett, és a Godot-ra várva világára hajazó szöveg egy teljesen hétköznapinak induló helyzetet fokozatosan mos át az abszurdba, ahol elmosódnak a határok kint és bent, fent és lent között, mérlegre kerül a személyes szabadság és a döntés lehetőségének, vagy legalábbis a lehetőség illúziójának kérdése és megfogalmazódik az előadás egyik alapgondolata: ki vagy mi is van valójában annak a bizonyos kútnak a mélyén?

Matei Vişniec mind román, mind pedig francia nyelven tucatnyi drámát jelentetett már meg. Romániában a Bukaresti Egyetem filozófia szakán diplomázott, majd 1977-ben fordult az írás felé. Az 1977-et követő tíz évben húsz drámát írt, ám a romániai cenzúra mindet betiltotta. 1987-ben franciaországi meghívást kapott, azóta főként franciául publikál. A kommunista rezsim bukását követően 30 darabját mutatták be Romániában. Újságíróként és drámaíróként jelenleg is aktív.

 „A történet morális üzenete emberi természetünket és sokszor alig észrevehető, jól álcázott gyávaságunkat helyezi górcső alá. Miközben szereplőink által bősz filozofálást folytatunk erényeinkről és cselekedeteink helyességéről és szépségéről, észre sem vesszük, hogy mozdulatlanul, bénán állunk egy olyan helyzet előtt, amikor valóban cselekedni kéne. Nem ismerős ez valahonnan?” (Matei Vișniec)

A Kenyérrel a zsebben című egyfelvonásos darabot a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház két színésze, Kiss Attila és Molnos András Csaba vitte színre. Az előadás zenéjét Cári Tibor, díszlet- és jelmezterveit pedig Albert Alpár jegyzi. A produkció a színház Talentum Programjának keretében jött létre, melynek célja a társulati tagok egyéni kezdeményezéseinek támogatása.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

További ajánlataink


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!