Program


Kérész Művek 55.

Kérész Művek 55.

Szokatlan, izgalmas és kiszámíthatatlan esemény a művészek és a nézők számára egyaránt. Nincs színpad, nincs nézőtér. A nézők és művészek, mint egy kávéházban, asztaloknál ülve kötetlenül beszélgethetnek, miközben folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók történnek körülöttük.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 20:00

Kérész Művek 55. - „kortárs varieté” – „performansz-kocsma” sorozat

Általában egy évig tart az a folyamat, ameddig egy előadás bemutatójához elérkezünk.

A Kérész Művek azonban olyan előadás, mely egyetlen egy nap alatt jön létre. A társulat művészei előre megadott témára, egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen performansz-eseményt. Így minden Kérész Művek egyszerre premier és darabtemetés, előadás először és utoljára. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem látható.

A Kérész Művek meghatározhatatlan műfajára talán a „kortárs varieté” vagy „performansz-kocsma” lehetne a legjobb kifejezés.

Minden Kérész Művek egész estés, önálló és teljesértékű alkotás, mely ugyanakkor túlmutat önmagán azáltal, hogy tematikusan kapcsolódik a következő, hosszasabb előkészületet igénylő, nagyobb formátumú Artus előadáshoz. Ily módon a Kérész Művek egy-egy estjét létrehozó művészek kreativitása és a felvetett témára válaszul érkező friss és merész megoldásaik inspirálják, előkészítik és folyamatosan építik a következő Artus bemutatót.

Így született többek közt az Ulysses nappalija, az 1+1=1, a SUTRA, a Cseppkánon, a Raj és a Szél kapuja előadás.

Az Artus Kérész Művek performansz-kocsma sorozata 2010-ben indult útjára, 2018 végéig több mint 50 egész estés Kérész Művet mutattunk be.

Gyakran hívunk meg vendégművészeket egy-egy Kérész Művek est megalkotásához. A színház és tánc műfaján kívül képzőművészek, zenészek, intermédia művészek, filmesek és programozók, olykor hazai vagy külföldi társulatok is kapcsolódnak a kreatív munkához.

Alkotók és előadók:
Bakó Tamás, Bodóczky Antal, Csató József, Hajdu Gáspár, Hodován Mária, Kocsis Gábor, Lukács László,
Mayer Zita, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Ágoston, Nagy Csilla, Sinkovics EdE, Szalay Henriett, Tóth Szabolcs

Rendező:
Goda Gábor

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!