Program


Kiállok magamért
3

Kiállok magamért

Az darab – a „Kiállok érted” című előadáshoz hasonlóan – elsősorban állami gondoskodásban élő fiatalokat céloz meg. Az alkotók célja az, hogy a bemutatót követően minél több gyermekotthonban juttassák el, mutassák be a darabot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 13. hétfő, 14:00

Kiállok magamért
Kortárs színházi előadás

Dokumentumszövegek alapján írta és rendezte: Czukor Balázs

A KVTársulat, a Láthatáron Csoport és a Névtelen Utak Alapítvány 2015-ben mutatta be a Kiállok érted című előadást, amely a fiatalkori prostitúció és az emberkereskedelem ellen emeli fel a szavát. Az évek alatt szerzett tapasztalatok bebizonyították, hogy a prevenció mellett nagy szükség van arra, hogy a nehéz sorsú gyermekek előtt kézzel fogható pozitív példák, inspiráló erejű élettörténetek álljanak, amiből erőt meríthetnek az érintettek. Így született meg a Kiállok érted című előadás folytatásaként a Kiállok magamért projekt, amely példaértékű életutakat mutat be.

A darab egy hiánypótló előadás a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt.

Az alkotók szándéka, hogy a projekttel érzékenyítsék a nézőket az állami gondozásban nevelkedett emberekkel kapcsolatban, a hasonló hátterű nézőknek pedig motivációt nyújtsanak céljaik eléréséhez.

A művészeti projekt létrejöttét több hónapos aktív társadalmi kutatómunka előzte meg az alkotók részéről. Olyan gyermekotthonokban felnőtt személyeket kerestek fel az alkotók, akiknek mára sikerült kitörniük a nehéz gyermekkori körülményeikből. Összesen 12 fantasztikus emberrel készült mélyinterjút, amelyeket felhasználva született meg a dokumentumszínházi előadás szövegkönyve. Az interjúalanyok között volt egyetemet végzett szociális munkás, fotós, prostitúcióból vagy bántalmazó kapcsolatból kilépett fiatal anya, közismert youtuber, gyermekeit egyedül nevelő apa
vagy saját terményeit forgalmazó sikeres vállalkozó.

A szereplők különböző szocio-kulturális hátterének köszönhetően az előadás nyelvezete gazdag és sokszínű. Ez a verbális gazdagság teszi a valódi élettörténeteken alapuló, dokumentarista anyagot különlegessé és egyedivé.

Résztvevők: Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsa, Urbanovits Kriszta

Látvány: Surányi Nóra
Írta és rendezte: Czukor Balázs

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

További ajánlataink


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!