Program


Klasszikus FIlm Maraton: Psyché I-III.

Klasszikus FIlm Maraton: Psyché I-III.

Magyar filmdráma, 261 perc, 1980
magyar nyelven, angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 8. vasárnap, 18:00

Rendező: Bódy Gábor

Író: Weöres Sándor
Forgatókönyvíró: Weöres Sándor, Csaplár Vilmos, Bódy Gábor
Operatőr: Hildebrand István
Zene: Vidovszky László

Szereplők: Patricia Adriani, Udo Kier, Cserhalmi György, Horváth Ágnes, Tóth Éva, Újlaky Dénes, Derzsi János, Ingrid Caven, Pilinszky János

 

Díszvendég: Udo Kier

A Weöres Sándor verses elbeszélése alapján készült mű fantasztikus, vízió, látványban elmesélt mitikus időutazás, „a posztmodern korszak nyitó filmenciklopédiája”.  Bódy továbbfejlesztette Weöres leleményét, ahogy összekapcsolta a 18. században élt cigány grófnő, Lónyay Erzsébet, a tragikus sorsú drámaíró Ungvárnémeti Tóth László nárcisztikus szerelmét és a fantaszta Zedlitz báró történetét. Bódy e szerelmi háromszög mögé másfél évszázad szellemtörténeti ívét rajzolja fel a felvilágosodástól az 1920-as évekig. A film időtlenségét, reflektivitását erősíti, rétegeinek számát növeli és egyben idézőjelbe is teszi Vidovszky László roncsolt faktúrájú, elektronikus eszközökkel transzformált zenéje.

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!