Program


Klasszikus Film Maraton: Vörös zsaru

Klasszikus Film Maraton: Vörös zsaru

Amerikai akció-vígjáték, 100 perc, 1988
Angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 9. hétfő, 18:30

Rendező: Walter Hill

Forgatókönyvíró: Walter Hill, Harry Kleiner, Troy Kennedy-Martin
Operatőr: Matthew F. Leonetti
Zene: James Horner
Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Jim Belushi, Peter Boyle, Ed O’Ross, Laurence Fishburne, Gina Gershon

 

Budapest nagyon sok várost játszott már el: Párizst, Londont, de kiválóan tudja alakítani Moszkvát is. Andy Vajnának köszönhető, hogy itt forgott ez a tipikus nyolcvanas évekbeli akciófilm, akkor, amikor még nem vágták át a vasfüggönyt, bár már előkerültek az ollók. A Rudasfürdő konditerem és fülledt törökfürdő egyben, de egy leszámolásban még egyéb fürdők is feltűnnek, többek közt a Lukács. Kaszás Attiláig és Koncz Gáborig nagyon sok jeles magyar színész vállalt epizódszerepet Walter Hill filmjében: utóbbi a Vár lépcsőin gurul le, miután lelövi őt a barátja halála miatt bosszút esküdő orosz zsaru, Ivan Danko. Vagyis Arnold Schwarzenegger. Ez volt az első amerikai film a hidegháború alatt, amelynek néhány jelenetét nem nálunk, hanem egyenesen Moszkvában, a Vörös téren vették fel, filmforgatási engedély nélkül, kézikamerával, vízum nélkül érkező stábbal. Vagyis már az olvadás időszakában. Ha filmként ma már nem is tűnik olyan fontosnak, mindenképpen jelentős történelmi rekvizitum a Vörös zsaru.

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

zenés játék két részben

További ajánlataink


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!