Program


Kojot négy lelke - várKERT mozi

Kojot négy lelke - várKERT mozi

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetünk, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 16. szerda, 21:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

Vendég: Gauder Áron (rendező)


Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Mi, emberek azt hisszük, hogy különlegesek vagyunk, miközben lassan elpusztítjuk a környezetünket. Az indián őslakosok azonban tisztában vannak vele, hogy az emberiség csak egy apró szelete a teremtett világnak. A film az egymás és a Föld iránti közös felelősségünkről szól. A mágikus történet, amelyben az élet nagy körforgása, az állatok és a többi teremtmény kalandjai, a varázslat, az éhség és a kapzsiság játssza főszerepet, végkicsengésében reményt ad: még nem késő változtatni, és a huszonnegyedik órában még módosíthatjuk az irányt. Az indiánok gazdag kultúrája a film és az animáció világában nagyrészt feltáratlan maradt, és a legtöbb film nem az indián emberek hiteles kulturális örökségén alapul. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. Filmünk ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

Rendezte: Gauder Áron
Írta: Bereményi Géza, Gauder Áron
Producer: Temple Réka

várKERT mozi - Kojot négy lelke 12+
Színes, magyar animációs film

Esőnap: 2023.augusztus 16.
Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére>>>

Szakmai együttműködő partner: Filmhu - a magyar moziportál

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

További ajánlataink


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!