Program


Kókay Krisztina ’75 – a vonal misztériuma

Kókay Krisztina ’75 – a vonal misztériuma


A kiállítás 2018. december 1. és 2019. január 27. között látogatható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Kókay Krisztina grafikus és textilművész négy évtizedet meghaladó alkotói munkásságának emblematikus szövött falikárpitjaiból, textilre festett grafikáiból, egyedi és sokszorosított rajzaiból válogatott jubileumi tárlat kínál bepillantást és nyújt transzcendens alternatívát a posztmodern pánik csalódottságtól átitatott indulatából meghasadt valóságnak, valamint a dekonstruktív művészet téves optimizmusának és az öncélú kiteljesedésbe vetett bizonyosság kritikájának.

A koherens értelem és az isteni szándék egyetemes megfogalmazásának igénye a kollektív emlékezethez és az univerzális megtapasztalás őstípusához kötődik, amely helyet kínál mindannak, ami közösségi vagy megosztható.

Széthulló, összefüggéstelen és elidegenedett átmeneti korunkban a rend újraértelmezése és a létezés spirituális vonatkozása kapcsol ehhez a világhoz, amelyben szintézisre jut a kozmoszon átragyogó isteni fényben a dualisztikus gondolkodáson felülemelkedő középút feloldhatatlan feszültsége. Kókay Krisztina absztrakt képi világának központi szervező egysége a vonal, amely egyfelől a textilt életre hívó elemi szál fundamentális alaptulajdonságát multiplikálja, másrészről a grafikai transzformációk kompozíciós rendjét határozza meg. Egyéni hangvételű útkeresése során az értelmet és a jelentést definiálja újra, a törvényszerűségek és szabályszerűségek önfeledt játékát szemlélteti saját látásmódjának középpontjából kimozdulva.

Keppel Márton, művészettörténész

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

További ajánlataink


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!