Program


Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek
2

Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek

A könyvtár jellemzően a csend tere. Nemhogy zene, többnyire semmi sem szól benne, legfeljebb a gondolatok hangja hallatszik nagyon halkan. A Fesztivál Akadémia „kulturális körmenete” ezen fog most változtatni: három kivételesen szép, és akusztikai szempontból is kiváló könyvtár olvasótermét fogjuk megtölteni zenével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 25. csütörtök, 11:00

Az Egyetemi Könyvtárban, az Idegennyelvű Könyvtárban és a Budapesti Műszaki Egyetem Könyvtárában egyaránt rövid koncerteken vehetnek részt az érdeklődők, és a zenéhez minden alkalommal felolvasás is társul, mégpedig neves színészek közreműködésével. A városnéző túrának is beillő eseménysort két „nem-könyvtár” keretezi helyszínként, az Uránia Filmszínház gótikus-reneszánsz-mór nagyterme, valamint a Parlament Kupolaterme, ahol a Fesztivál Akadémia művészei egyebek mellett Liszt Koronázási miséjének néhány tételét is játsszák majd a Szent Korona közvetlen közelében.

Pontos menetrend:

11:00-12:30      Uránia Nemzeti Filmszínház
13:00-14:30     ELTE Egyetemi Könyvtár
15:00-16:30    Országos Idegennyelvű Könyvtár
17:00-18:30     Budapesti Műszaki Egyetem központi könyvtár

A belépőjegy a fenti koncertekre érvényes.

A Kulturális körmenet vendégei részére az utolsó állomás ingyenes. A Parlamenti koncert csak előre leadott névvel és születési dátummal látogatható, ezért vendégeinket kérjük, hogy az első állomáson az Uránia Filmszínházban jelenjenek meg, majd személyazonosító iratot a Parlamentbe hozzanak magukkal:


20:00–21:30     PARLAMENT KUPOLATERM

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!