Program


L1-est(ek) IZP módra: Ellenbacher Ádám, Veres Flóra, Dömötör Judit

L1-est(ek) IZP módra: Ellenbacher Ádám, Veres Flóra, Dömötör Judit

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

L1-est(ek) IZP módra
2021. Október 12 – 13. 18.30

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét az L1 Egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 12. kedd, 18:30

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

 

L1-est(ek) IZP módra

2021. Október 12 – 13. 18.30

 

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét az L1 Egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival. Különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítsenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat.

 

Míg a júniusi kiadást az online térbe helyezték,MOST  ÉLŐBEN LÁTHATUNK TOVÁBBI ELŐADÁSOKAT. Az egyesület munkatársai remélik, hogy ilyen formán az estek nézőinek sikerül egy izgalmas és színes csokrot átnyújtani.

 

Tartsanak velünk, válasszanak a művészek által meghatározott jegyek közül és kapcsolódjanak be az eseményekbe, amit ismét aBakelit Multi Art Centerfogadott be.

 

Program:

kulTÚRA – irány a gyár!

Dömötör Judit: CHNGNG (bemutató éve: 2019)

Ellenbacher Ádám: Belső térkép kiállítás

Veres Flóra (TalkingBodies): Sosem voltam még ennyi se (bemutató éve: 2019)

 

Az L1 Egyesület igyekezett olyan előadásokat meghívni, ahol az alkotó a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot, és társművészeteket hív a produkció megvalósításához (mert az egyesület is elkötelezetten vallja a társművészetekkel való együttműködést, s egyben az összművészetiséget). Ezen kívül olyan produkciókat mutatnak be, ami már a korábbi években debütált, de még nem teljes vagy időközben változtatásokkal újragondolt darabok; vagy akár majd csak az idei évben bemutatásra kerülő munkák. Minden esetben olyan előadásokat hívtak meg, amiknek szükségük van támogató közegre és megjelenési lehetőségre.

Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával. Így egy szakmai közegbe ágyazva jelennek meg az alkotások.

 

Az L1 Egyesület szervezői támaszkodnak a közel 20 éves fesztivál-szervező tapasztalatukra; az elmúlt években sikeresen megrendezett „L1-est(ek)” sorozat eredményeire. Ezen kívül Ladjánszki Márta alkotói, előadói és pedagógiai tapasztalatait felhasználva szakmai (egyfajta mentori) segítséget nyújt azon darabok alkotóinak, akik még „küzdenek” a bemutatójuk óta felmerült kérdésekkel, és konzultációra van szükségük. Továbbá nem hagyják magukra sem a nézőket, sem a megjelenő előadókat. Bekapcsolják a meghívott művészeket azokba az estekbe is, ahol nem előadással vannak jelen, ezzel serkentik az egymásra figyelést és a szakmai közeg jelenlétét. Beszélgetések, interjúk formájában online és offline portrésorozat keretében ismertetik meg az érdeklődőket a kiválasztott művészekkel és alkotásaikkal.

 

Az L1 Egyesület hosszú távú partner-helyszíne, a Bakelit Multi Art Center fogadja be a rendezvényt.

 

Mi az ún. Imre Zoltán Program?

2017 elején került először kiírásra az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívása kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja lehetőséget biztosítani az ifjú művészeknek a bemutatkozáshoz és segíteni a pályakezdésüket.



Az L1-est(ek) IZP módra

Fő szervezője:L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület

Művészeti vezető, program-kurátor, házigazda:Ladjánszki Márta(L1-tag)


Fordítás:Varga Zsolt(L1-tag)

Kiadványszerkesztés, grafika:Korolovszky Anna

Portrék és kollázs-képek:Syporca Whandal(L1-tag)

Bemutatkozó interjúk:–odorik–

Fő dokumentáció:Lajti Balázs, Kovács István(L1-tag)

Sajtókapcsolat:Naszály György

 

Főtámogató:L1 Egyesület, EMMI, NKA IZP Ideiglenes Kollégiuma

Befogadó/együttműködő helyszín/partner:Bakelit M. A. C., Fészek Fotó Stúdió

Média partner:Táncművészet, Színház Online

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

További ajánlataink


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!