Program


Leonardótól Miróig - 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében - Bodor Kata kurátori tárlatvezetése

Leonardótól Miróig - 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében - Bodor Kata kurátori tárlatvezetése

A tárlatvezetés során nyolc évszázad legszebb rajzait és sokszorosított grafikáit ismerheti meg a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből. A jubileumi kiállítás egyszerre tiszteleg nyolc évszázad rajzművészete, egy jelentős főúri gyűjtemény állami tulajdonba kerülése és az azóta eltelt százötven év gyűjteménygyarapító tevékenysége előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 24. csütörtök, 18:00

A tárlatvezetés során nyolc évszázad legszebb rajzait és sokszorosított grafikáit ismerheti meg a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből. A jubileumi kiállítás egyszerre tiszteleg nyolc évszázad rajzművészete, egy jelentős főúri gyűjtemény állami tulajdonba kerülése és az azóta eltelt százötven év gyűjteménygyarapító tevékenysége előtt. A tárlat a múzeumainkban őrzött legszebb rajzokból és sokszorosított grafikákból nyújt széles körű válogatást. Bemutatja a műfaj több évszázados hagyományait, mindig megújulásra kész mivoltát, technikai sokszínűségét, változatos formai megoldásait.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

További ajánlataink


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!