Program


Liszt öröksége - Berecz Mihály és Ránki Fülöp zongoraestje

Liszt öröksége - Berecz Mihály és Ránki Fülöp zongoraestje

„Génie oblige!”, azaz „A lángész kötelez!” A sokat idézett jelszó találó szimbóluma annak a nagy hatású életútnak, melyet Liszt Ferenc zongoraművészként, zeneszerzőként, karmesterként, tanárként és zenei íróként magáénak tudhat. Október 22-i születésnapja fontos kulturális ünnepünk, melyről a zenei világ a legkülönbözőbb koncertekkel emlékezik meg.

 

A Karmelita koncertek sorozatában Liszt öröksége ezúttal Ránki Fülöp előadásában válik hallhatóvá: a zongoraművész egy rendkívül komoly, mély és érzékeny válogatást szólaltat meg a zeneszerző műveiből. A hit, a vágyakozás és a szenvedély színei, kísérteties vagy épp derűt, megbékélést sugárzó hangok, Mefisztó-figurák és még sok-sok más karakter tűnik fel a műsoron, melyet a zongorairodalom egyik valódi csúcsdarabja, a h-moll szonáta zár.

A hangversenyen elhangzó valamennyi műben ott rejlik az a tartalom, melyet Liszt a művészet lényegeként meghatározott: „az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”.

Liszt Ferenc:

A holtak – gyászóda

Sancta Dorothea

Recueillement

Dante szonáta

szünet

 

h-moll szonáta

 

Közreműködik: Ránki Fülöp

 

További ajánlataink


Karácsony este együtt díszíti a család a szalonban felállított hatalmas fát. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A…

PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN: A PADLÁS Félig mese-félig musical

Richard Willey a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy Jane Worthingtonnal az ellenzéki frakció vezetőjének titkárnőjével…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!