Program


Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 24. péntek, 17:00

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömeg-emberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.
A testet és a test-hiányt megformálva, az emberi alak autentikus megjelenítési lehetőségeit kutatva valójában a lelket keresi.

Esse Bánki legfrissebb munkáin már végletesen eltávolodik a klasszikus enteriőr-zsánerképek textúráktól fülledt atmoszférájától…itt már a terek struktúrája van fókuszban. Rendhagyó perspektívákban szétfeszített tér-elemezésein, épphogy csak megidézi a téralkotó struktúra síkjait. Dinamikus, a képmezőt szétfeszítő húrarchitektúráját, energikus kolorizmussal katalizálja…a kiállítás képválogatása meglepően egységes atmoszférát teremt. A kézenfekvő témák nem viszik kísértésbe a festőt, nem csábítja a műterem, udvar, híd története…lecsupaszított, hideg világot lát. De ezeken a képein már nem csupán indusztriális helyszínek őszinte konstrukcióit vizualizálja, itt már egy ember nélküli világ teljes pusztulás előtti csendjébe könyörtelenül hasít bele ecsetjével! A már-már kibertérszerű víziókban egyenesen érzéki izgalom, ahogy a vászon húsába feszülő húrok alól, verejtékszerűen kicsordul a festék…

További információk: www.artadvisory.hu

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

További ajánlataink


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!