Program


Manna Matiné: Hamlet

Manna Matiné: Hamlet

királyfidráma - Nádasdy Ádám és Arany János fordításának felhasználásával

Mikor válik valaki felnőtté? Vajon hányan mondhatjuk el igazán, hogy felnőttként viselkedünk a mindennapokban? Egyáltalán mit jelent felnőttnek lenni?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 10. vasárnap, 19:00

Hamlet egy átlagos kamaszfiú, akit épp csak az különböztet meg az átlagtól, hogy egy királyi udvarban él, és ő a király fia. Ám hirtelen elveszíti az édesapját és a világ nagyon más arcát kezdi mutatni neki. Olyan dolgok derülnek ki a családtagjairól, amik merőben megváltoztatják a felnőttekről, és a társadalomról alkotott képét. „Hihetek-e még az anyámnak, aki valószínűleg már apám életében is titkos viszonyt folytatott a nagybátyámmal? Ilyenek a nők? A nagybátyám sem az, akinek hittem. Senki sem az, akinek hittem. Nem bízhatok senkiben.” Ráadásul az apja szelleme visszatér a síron túlról, és közli a fiával, hogy a
nagybácsi ölte meg. Felszólítja Hamletet, hogy álljon rajta véres bosszút. Hamlet azonban meghasonlik a szülői elvárás terhe és a saját értékítélete közötti ellentétben. Vajon mi lenne a helyes lépés?

Előadásunk William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, Hamlet szemszögén keresztül elmesélve: a bizalmatlanná vált Hamlet világa ez, ahol szerinte mindenki álarcot visel, és már nem tudja eldönteni, hogy kinek mit hihet el…

Dramaturg: Nagy Orsolya
Tervező: Kara Dávid
Zene: Csizmás András
Mozgás: Kámán Orsolya
Rendező: Ivanics Tamás

Játsszák: Tóth Mátyás, Dénes Emőke, Lendváczky Zoltán

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

További ajánlataink


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!