Program


Manna Matiné: Tamás könyve

Manna Matiné: Tamás könyve

Mesebolt Bábszínház

A Tamás könyve poszt-holokauszt témájú előadás, mely megtörtént esetet dolgoz fel. Egy nyomozás története, melynek során egy kamaszlány kénytelen szembesülni saját zsidóságával és családja tragikus múltjával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 27. vasárnap, 10:30

A 16 éves Annamária, szülei válását követően apjával Rómából Magyarországra költözik. A lány világéletében Olaszországban élt, nincs ínyére a változás, úgy érzi, a szülei feje fölött döntöttek az életéről. Frusztrációját apján vezeti le, aki nem tud mit kezdeni lánya dühkitöréseivel és vagdalkozásával. Az apa, aki a második világháború kitörése előtt emigrált, majd új családot alapított Rómában, elhallgatta lánya elől előző házasságát és zsidó származását, így azt is, hogy családjának nagy része Auschwitzban vesztette életét, a mit sem sejtő Annamáriát pedig óvatosságból katolikusként nevelte. Egy véletlen során azonban kiderül, hogy Annamáriának van egy féltestvére, Tamás. A lány nyomozni kezd utána, napvilágra kerül az elhallgatott múlt, és apának és lányának is rengeteg tisztáznivalója akad egymással és önmagával is.

KINEK?
Az előadás célközönsége a középiskolás korosztály.

HOGYAN?

Az előadás élő- és bábszínház ötvözete. A művészi kivitelezésű báb és mozgatója egyaránt színen van, a báb diskurzust folytat a többi színésszel. Az előadás megtekintése jó alkalom annak a berögződésnek felülírására, hogy a bábszínház kizárólag gyerekeknek való. Az előadásban számítunk a diákok aktív részvételére: a színészekkel való közös gondolkodásra, a történet kapcsán felmerülő kérdések vizsgálatára, mely drámás játékokon keresztül valósul meg.

Tervezte: Csató Máté, Tóth Eszter
Habermann Anna Mária azonos című művének felhasználásával írta: Hárs Anna
Zeneszerző: Kiss Dávid
Drámapedagógiai konzulens: Romankovics Edit
Rendezte: Csató Kata
Szereplők: Dénes Emőke mv., Janicsek Péter mv., Kőmíves Csongor

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

További ajánlataink


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!