Program


MÁV Erdélyi/4. Zeneakadémia
2

MÁV Erdélyi/4. Zeneakadémia

Hangversenyünk karmestere, Christoph Campestrini két alkalommal vezényelte már a zenekart úgy, hogy „beugróként” megmentette az előadást, illetve Maxim Vengerov helyett vezényelt, amikor ő hegedült. Nemzetisége osztrák, Linzből származik, Anton Bruckner városából, de tanulmányai javát Amerikában végezte nemcsak zenei téren, hanem filozófiát és nyelveket is tanult.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 14. csütörtök, 19:00

R. Strauss: Burleszk
Mahler: VI. (Tragikus) szimfónia

Közreműködik: Saho Akiyama (zongora)
Vezényel: Christoph Campestrini

Hangversenyünk karmestere, Christoph Campestrini két alkalommal vezényelte már a zenekart úgy, hogy „beugróként” megmentette az előadást, illetve Maxim Vengerov helyett vezényelt, amikor ő hegedült. Nemzetisége osztrák, Linzből származik, Anton Bruckner városából, de tanulmányai javát Amerikában végezte nemcsak zenei téren, hanem filozófiát és nyelveket is tanult. A későromantika osztrák-német zeneszerzői iránti elkötelezettsége nyilvánul meg műsorválasztásában. A Burleszk Richard Strauss fiatalkori műve, vidám, szellemes, ragyogóan hangszerelt, rendkívüli virtuozitást igénylő zongoraszólammal, melynek hangszerkezelésében nem nehéz felismerni Liszt hatását. Mahler VI. szimfóniájáról köteteket írtak az elemzők. Az időszak, amikor írta, életének szenvedélyesen boldog periódusa volt, nemrég házasodott, éppen második gyermeküket várták. A mű nagyon hosszú, hatalmas létszámú zenekart alkalmaz, zenei anyaga bonyolult és bár vannak benne lírai részek, alaphangulata és főleg végkicsengése nagyon szomorú – bár a Tragikus jelzőt nem ő illesztette a műhöz. Richard Strauss művének zongora szólistája, Saho Akiyama japán zongoraművésznő, aki 2019. augusztusában, a XVII. Tokiói Zenei Verseny zongora kategóriájában 1. díjat és közönségdíjat nyert. A verseny zenekari döntőjében Beethoven G-dúr zongoraversenyét játszotta.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!