Program


Molnár Ferenc: Olympia

Molnár Ferenc: Olympia

Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le. Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 22. péntek, 19:00

Molnár Ferenc: Olympia
Vígjáték, két részben
Ivancsics Ilona és Színtársai előadása

Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le. Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen. Történik egy osztrák fürdő-városkában, 1913. augusztus 19-én, Ferenc József császár születésnapján. Érdemes felpattanni a Monarchia egyik pompás paripájára, mert indul a lovasroham, a tánc és a páratlan vígasság.

Molnár Ferenc legmívesebb, legízesebb, intrikával és huncutsággal teli vígjátéka, ami mára bejárta a fél világot. Budapest, Bécs, Párizs, Berlin, Madrid, Oslo, London, New York, Mexikóváros, Buenos Aires, és Sidney után most Vácra érkezik.


Szereplők:
Olympia                                Pánics Lilla
Kovács, kapitány                   Ifj. Andorai Péter
Eugénia hercegnő, az anya    Ivancsics Ilona
Krehl, csendőr ezredes          Jantyik Csaba
Ettingen herceg, az Apa         Nagy Gábor
Lina                                      Ábrahám Edit
Albert                                    Bodrogi Attila / Király Adrián

látvány: Sebők Péter
Fotó - London, UK: Ben Ivan
jelmez:  Orgoványi Andrea
hang-fény: Pokorny Attila / Őze Gábor
rendező asszisztens: Nemcsók Nóra
rendező: Somogyi Szilárd

Az előadás időtartama 90 perc egy szünettel.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

További ajánlataink


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!