Program


-MOZART-NAP gyerekműsor - Utazás Mozart világában ( Simon Izabella & Concerto Budapest )

-MOZART-NAP gyerekműsor - Utazás Mozart világában ( Simon Izabella & Concerto Budapest )



 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 10. vasárnap, 17:00

15.00 és 17.00 X. terem
Utazás Mozart világában
Simon Izabella gyermekprogramja

Közreműködnek: Simon Izabella, Mondok Yvette, Szappanos Edit, Kakutani Satoko, Tar Judit, Jekkel Zília, Karasszon Eszter

„Mozart: az élet maga” – fogalmazott találóan a nagy angol karmester, Sir Colin Davis, jószerint mindannyiunk közös benyomását tömören összefoglalva. Ezt a kivételes tüneményt ünnepli a lassanként hagyományossá váló tavaszi Mozart-nap is: délelőttől egészen késő estig, a Zeneakadémia Nagytermében és a Solti Teremben, a Concerto Budapesttel és nagyszerű vendégeivel. Rados Ferenc és a kiváló kvartettjét is magával hozó Arvid Engegård, Ránki Dezső, Klukon Edit, Frankl Péter, Fenyő László, Szűcs Máté és a gyermekprogram vezetésére is vállalkozó Simon Izabella – csupán néhány vonzó név a fellépők sorából, akik e vasárnapi nagyszabású koncertsorozaton az emberiség egyik leghatalmasabb teremtőjének életművéből játszanak majd, legalább annyira a maguk színtiszta örömére, mint a mi gyönyörködtetésünkre. Mert hiszen Mozart nemcsak a hangversenyközönség örök kedvence, hanem a muzsikusoké is. Öröm és szépség, dráma és megtisztulás, nemes emelkedettség és dévaj humor: egynapos körutazás a zsenialitás magaslati és mégis oly emberközeli birodalmában. Kimerítő program – a lehető legtávolabb a kimerülés veszélyétől. A Mozart-zene teljessége – természetesen még így is a teljesség igénye nélkül.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

További ajánlataink


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!