Program


NEM TUDHATOM - RADNÓTI ÉS KORUNK

NEM TUDHATOM - RADNÓTI ÉS KORUNK

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást még különlegesebbé. A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat tovább viszik, reflektálnak azokra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 27. péntek, 19:00

NEM TUDHATOM - RADNÓTI ÉS KORUNK

Mácsai Pál, Dés László, Fullajtár Andrea, Dés András és Lukács Miklós estje

Különleges műsort hallhatunk 2 kiváló színésztől (Mácsai Pál és Fullajtár Andrea) és 3 fantasztikus muzsikustól (Dés László Kossuth díjas szaxofon művész, zeneszerző,  Dés András, a fiatal zenész generáció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalom művész).

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást még különlegesebbé.

A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat tovább viszik, reflektálnak azokra.

Az esten Radnóti Miklós versein, napló részletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak versei is szerepelnek, mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnótihoz és korához, valamint korunkhoz, mindez különleges összeállításban és tolmácsolásban.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

zenés játék két részben

További ajánlataink


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!