Program


Opera a Karmelitában – A Magyar Állami Operaház ünnepi estje Erkel Ferenc születésnapján

Opera a Karmelitában – A Magyar Állami Operaház ünnepi estje Erkel Ferenc születésnapján

A Nemzeti Hauszmann Program keretében megvalósult felújítás eredményeként a Karmelita épületegyüttes megújult templomterében 2020 őszén programsorozat indul útjára, mellyel a főváros legrégebbi rendezvényhelyszíne születik újjá, és folytatódik az épületben megrendezett komolyzenei hangversenyek nemes hagyománya.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A Magyar Állami Operaház ünnepi estje Erkel Ferenc születésnapján,  a magyar opera napján.

Műsor:

Erkel Ferenc: Himnusz, Ünnepi nyitány

Erkel Ferenc: Hunyadi László – La Grange­-ária

szünet

Ludwig van Beethoven: Esz­-dúr zongoraverseny

Erkel Ferenc: Erzsébet – Magyar tánc

Közreműködik:

Kolonits Klára – szoprán

Szokolay Ádám – zongora

valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara

Vezényel: Kocsár Balázs főzeneigazgató

Jegyár: 4900 Ft

Erkel Ferenc születésnapja 2013 óta a magyar opera napja. A Karmelita koncertek a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben, Erkel és Beethoven műveinek különleges válogatásával állít emléket a Himnusz szerzőjének, a nemzeti opera megteremtőjének. A műsort Erkel zeneszerzői bravúrként számontartott Ünnepi nyitánya indítja, melyben a Himnusz és a Szózat motívumai is szerepet kapnak, szimbolikusan emlékeztetve a hallgatókat a nemzeti összetartozás üzenetére. A Hunyadi László című opera fantasztikus erejű zenéjébe ezúttal a La Grange-­ária enged betekintést, melyet a virtuóz énektechnikájú Kossuth-­díjas énekesnő, Kolonits Klára ad elő. Erkel zongoraművészi és karmesteri működéséhez is szorosan kapcsolódva kapott helyet a programban Beethoven Esz-­dúr zongoraversenye: a Filharmóniai Társaság első évadának 1854. április 9-­i hangversenyén – a korabeli koncertplakát tanúsága szerint – Erkel egy személyben töltötte be a szólista és a karmester szerepét. Az ünnepi koncertet az Erzsébet királyné magyarországi látogatásának tiszteletére készült opera Magyar tánca teszi teljessé.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal jelentkezik a Játékszínben. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért érdemes élni – Duncan MacMillan tollából.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

További ajánlataink


Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Hőseink mindent megtesznek, hogy megtalálják a receptet ebben a szellemes, frivol, sikamlós és pikáns komédiában. És még az is kiderül,…

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!