Program


Orgonabemutató

Orgonabemutató

Épületlátogatás jeggyel kedvezmény vehető igénybe

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 18. vasárnap, 11:00

Mi az a regiszter és a manuál? Hogyan hozza működésbe a sípokat a billentyűzet? Milyen hangja van a legkisebb sípnak és mekkorát szól a legnagyobb? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Zeneakadémia orgonáját bemutató 60 perces előadáson Szabó Balázs orgonaművésztől, aki a hangszer rekonstrukciójának egyik szakmai vezetője volt.

Száztizenkét éve, 1907. május 15-én szólalt meg először a Nagyterem koncertorgonája, amely most visszakapta régi hangzását, az újjáépítést követően az eredeti hangszer került vissza a helyére. A bemutatón szó lesz a régi orgonasípok kalandos sorsáról és a játszóasztal bravúros rekonstrukciójáról, de arról is, hogy épült be a legújabb technika is a vezérlésbe. Természetesen hallani is lehet majd a „hangszerek királynőjét”, Szabó Balázs avatott játékával.
 
Aki az orgona mellett a Zeneakadémia épületét is szeretné megismerni, lehetőség van az orgona bemutatót megelőzően épületlátogatáson is részt venni. A csoportok létszáma korlátozott, ezért érdemes időben jegyet váltani.

Az orgonabemutatót megelőző épületlátogató túrára szóló jeggyel rendelkezők, 1500 Ft-os jegyáron válthatnak jegyet az orgonabemutatóra.

 

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

További ajánlataink


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!