Program


Orpheus Britannicus

Orpheus Britannicus

Az elemek: föld, szél, tűz, víz
Peter Broadbent vendégkarnagy és a Kodály Kórus Debrecen estje
Különös válogatás a szigetország kórusirodalmából, avatott kézből
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 2. csütörtök, 19:30

Műsor:

Frode Fjellheim: Eatnemen Vuelie (Song of the Earth)
Michael Tippett: Dance, Clarion Air
Samuel Barber: To Be Sung on the Water
Morten Lauridsen: Ov’é Lass’, Il Bel Viso (Fire Madrigals)
C. H. H. Parry: At the Round Earth’s Imagined Corners
Frank Martin: 4 Songs of Ariel
Alan Bullard: Fire Fire
Arnold Schönberg: Friede auf Erden
William Walton: Cantico del Sole
Jaakko Mäntyjärvi: Carmina calamitatis maritimae
R. Vaughan Williams: Three Shakespeare Songs
Fredrick Delius: To Be Sung of a Summer Night on the Water
Arr. Moses Hogan: Wade in the Water

A Kodály Kórus vendége ezen az esten a kiváló angol karnagy, Peter Broadbent, aki gazdag zenei karrierje mellett évtizedek óta lelkes tolmácsolója és népszerűsítője a magyar zenének. Brit „Orfeusz”-ként most egy különleges tematikájú műsorban kel versenyre az „elemekkel”, az európai illetve angolszász irodalom ritka és megindítóan szép kórusművei által. A koncert programja olyan műveket tartalmaz, melyek az őselemekkel kapcsolatosak. Erre utal az alcím is, hiszen több dal szól egy-egy elemről. Vannak olyanok, amelyek címükben hordozzák azokat, (mint például Schönberg későromantikus remekműve, a Friede auf Erden) de van, aminek csak tartalma kapcsolódik az egyik elemhez, (mint Mäntyjärvi lenyűgöző darabja egy mai tengeri katasztrófáról latin nyelven elbeszélve.) Több érdekesség is felhangzik ezen a hangversenyen. A nyitó, folklór ihletettségű dal például a Walt Disney Stúdió Jégkorszak című filmjében is szerepel. A középpontban álló mű Sir William Walton angol komponista Assisi Szent Ferenc Naphimnuszára írt csodálatos kórusműve, melyben a Szent a természet összes elemét megáldja. Hallhatunk dalokat a vízről (Barber, Delius), modern madrigálokat a tűzről (Lauridsen, Bullard), két Shakespeare-versre komponált, 20. századi remekművet Vaughan Williams és Frank Martin tollából, és Sir Michael Tippett azon madrigálját is, amit II. Erzsébet királyné 1953-as megkoronázására komponált. A színekben, stílusokban és mondanivalóban gazdag műsor végén még egy spirituálé is felcsendül.

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!