Program


PARKER 100

PARKER 100

Idén 100 éve született az altszaxofonos Charlie Parker, becenevén Bird, aki a jazzt a negyvenes évek végén tánczenéből koncertzenévé emelte, és ezzel a forradalmi tettel egy időben létrehozta a bebop nevű új stílust, ami azóta is a jazz fősodrát jelenti.

PARKER 100

Közreműködik:
Szakcsi Lakatos Béla - zongora
Horváth „Plútó” József - nagybőgő
Emilio - dob
Soso Lakatos Sándor - szaxofon
Molnár Sándor - szaxofon
Szakcsi Lakatos Róbert - zongora

Idén 100 éve született az altszaxofonos Charlie Parker, becenevén Bird, aki a jazzt a negyvenes évek végén tánczenéből koncertzenévé emelte, és ezzel a forradalmi tettel egy időben létrehozta a bebop nevű új stílust, ami azóta is a jazz fősodrát jelenti. Charlie Parker életműve a jazztanoncok zenei olvasókönyvében fajsúlyos fejezetet foglal el, a szaxofonosok pedig szinte vallásos tisztelettel fordulnak felé. A zongorista Ifj. Szakcsi Lakatos Béla – jóllehet, ő maga nem szaxofonos – hasonlóan fontos inspirációs forrásként tekint rá, és azt mondja, egy Birdnek címzett tribute est eleve paradox helyzet, hiszen a legnagyobb innovátorok egyikét lemásolni valahol ellentmondást jelent. Éppen ezért ők, ezt az újító és kreatív attitűdöt szem előtt tartva, nem egy az egyben fogják előadni Charlie Parker legendás szerzeményeit. Ezt már a különleges felállás is előrevetíti, melyben Ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Horváth „Plútó” József (nagybőgő) és Emilio (dob) mellett két fúvószenészt találunk. Soso Lakatos Sándor és Molnár Sándor szaxofonosok adják majd egymásnak a szólista szerepét, akiknek személye egyúttal az izgalmas szólókra is biztosítékot jelent. Az öttagú együttestől várható energiaszint egészen biztosan visszaröpít majd bennünket a lázadó, radikális jazzéra hangulatába, ahol minden hangnak tétje volt.

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!