Program


Quasars Ensemble: Jubilee
2

Quasars Ensemble: Jubilee

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának.  több...

Műsor:

Juraj Pospíšil: Noneto no. 1. „Emlék és intelem”, op. 11 (1960)
Viera Janárčeková: Narratorium (2008)
Oto Ferenczy: Concertino per 10 stromenti (1948/1974)

Közreműködik:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa – karmester

A program jubiláló szlovák szerzők három zenekari művére reflektál. Megemlékezik Oto Ferenczy születésének századik évfordulójáról, Juraj Pospíšil meg nem élt nyolcvanadik születésnapjáról, valamint Viera Janárčeková nyolcvanadik születésnapjáról.

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának. Az együttes hangversenyeken mutatta be a jelenkori alkotói élvonal elsőrangú képviselőinek (Bent Sørensen, Michael Jarrell, Kaija Saariaho, Toshio Hosokawa, Tristan Murail) profiljait a szerzők személyes részvételével. Számos jelentős előadóművésszel dolgozott együtt (Ilja Gringolts, Dalibor Karvay, Tosiya Suzuki, Camilla Hoitenga), s a kortárs komolyzene legtekintélyesebb pódiumain mutatkozott be: a darmstadti nyári kurzusokon, a Varsói Ősz, Prágai Tavasz, Pozsonyi Zenei Ünnepségek, Melos-Étos nevű fesztiválokon és másutt. 2013-ban a zene kategóriájában megkapta a Kristályszárnyak nevű díjat. A zenekar különböző kiadóknál 13 CD anyagát vette fel.

Ajánló


Erkel Ferenc: Bánk bán Opera három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

"Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak." Szophoklész: Antigoné (523)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!