Program


Ránki: Pomádé király új ruhája  / MATINÉKONCERTEK / OPERAMATINÉ

Ránki: Pomádé király új ruhája / MATINÉKONCERTEK / OPERAMATINÉ

A Műhelytitkok előadások bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és a zenei folyamatokba. Az előadások második részében az előzőleg alaposan megismert részleteket összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 30. vasárnap, 11:00

Pomádé királynak fő a feje: másnap névnapját ünnepelné, ám egyetlen olyan ruhája sincs, amelyet ne viselt volna már egyszer. Új ruha híján, úgy tűnik, elmarad az ünnepség. Ekkor azonban, csodával határos módon, két idegenből érkezett takács járul a király színe elé. Megígérik, hogy másnapra csodafonalukból megszövik a csodakelmét, abból pedig kiszabják az ünnepi csodaöltözetet. Ennek azonban van egy igen lényeges tulajdonsága: csak az igaz, okos és becsületes emberek látják; aki buta, hazug vagy gonosz, nem lát mást, csak levegőt. „Akinek hivatalt adott, annak észt is ád az Isten” - énekli Pomádé király magabiztosan. Vajon érvényes marad-e e bölcs gondolat a darab végén is? Ki az, aki látja az „igazlátó” szövetet, és ki az, aki nem?

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Vezényel: Oberfrank Péter

Közreműködők:

Pomádé: Gábor Géza
Garda Roberto: Vághelyi Gábor
Nyársatnyelt Tóbiás: Cseh Antal
Dani: Horváth István
Béni: Erdős Attila
Dzsufi: Rácz Rita
Sinfonietta Erudita (művészeti vezető: Tötös Krisztina)
Discantus Énekegyüttes (művészeti vezető: Mészáros Péter)

rendező: Toronykőy Attila

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

keserves bohózat két részben

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

További ajánlataink


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!