Program


Rebellion(s) (FR/US)

Rebellion(s) (FR/US)

A Rebellion(s) két kiemelkedő fúvós – a francia Sylvain Rifflet, és az amerikai Jon Irabagon – vadonatúj projektje. Programjukat országaik demokráciához vezető útját kikövező zendülések, lázadások, forradalmak és szabadságharcok inspirálták – zenei szempontból.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 21. kedd, 20:00

Rebellion(s) (FR/US)

Közreműködik:

    Sylvain Rifflet - szaxofon, klarinét
    Jon Irabagon - szaxofon
    Sébastien Boisseau - nagybőgő
    Jim Black - dob

A Rebellion(s) két kiemelkedő fúvós – a francia Sylvain Rifflet, és az amerikai Jon Irabagon – vadonatúj projektje. Programjukat országaik demokráciához vezető útját kikövező zendülések, lázadások, forradalmak és szabadságharcok inspirálták – zenei szempontból. Míg Franciaországban a lázadással kapcsolatban a zene elsősorban tiltakozó dalok vagy himnuszok formáját öltötte, az Egyesült Államokban a jazz-zenészek alkotóművészetükkel kezdettől tevékeny részesei voltak a polgárjogi küzdelmek társadalmi forrongásainak, elég csak John Coltrane Alabamáját, vagy Archie Shepp, Sun Ra, Pharoah Sanders és a többiek munkásságát említenünk...

Sylvain és Jon megannyi lázadás, vagy forradalom során írt, illetve azok által inspirált zenét tanulmányozva arra a meggyőződésre jutott, hogy – új formákkal, új nézőpontokból –kompozíció és improvizáció továbbra is a lázadás ideális kifejezési formái lehetnek. A korábbi alkotók illetve saját vadonatúj témáiból összeállított alapanyagon ezután már a francia és az amerikai jazz két további kulcsszereplőjével, Jim Black dobossal és Sébastien Boisseau bőgőssel dolgoztak tovább közösen. Az eredmény a jazz, a free- jazz, a repetitív és a minimal-music komplex elegye, melyet folyton áradó improvizáció sző egységes szövetté.

A French-American Jazz Exchange 2018 által támogatott projekt bemutatójára április 3-án a legendás Banlieues Bleues Fesztiválon került sor, három napra rá pedig az Opusban mutatták be az anyagot, hatalmas sikerrel. Mostani koncertjüket követően a BMC stúdiójában rögzítik a kvaertett bemutatkozó albumát, mely a BMC Records kiadásában jelenik meg, várhatóan 2020 őszén jelenik majd meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

További ajánlataink


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!