Program


Rejtélyes történelem - Összeomlás és kiútkeresés: 1918–1919 rejtélyei

Rejtélyes történelem - Összeomlás és kiútkeresés: 1918–1919 rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 28. csütörtök, 19:00

Vendég: Hatos Pál történész, egyetemi docens, dékán (Kaposvári Egyetem) 

Világtörténelmi végzet vagy konkrét politikai hibák sorozata? Magyarellenes összeesküvés okozta a bukást vagy a modern korban már eleve reménytelen volt egybetartani a középkori eredetű birodalmat? Meddig kell, vagy érdemes visszamenni az okok láncolatában: 1914, 1867, 1848 vagy 1526? Kik kerültek a drámai gyorsasággal változó forradalmi helyzetekben és hatalmi válságokban az élre? Mindenre elszánt gazemberek vagy „csak” jó szándékú, de alkalmatlan balekok? Lehetett akkoriban optimistának lenni és őszintén hinni a világforradalomban? Mire vágyott a paraszt, a munkás, a polgár, a dzsentri, az arisztokrata? Mit akartak a királyok, hercegek, grófok, a naplopók és burzsoák? Miért nem szállta meg a „nagy antant” Magyarországot 1918 őszén? Hazajöttek az összeomlott frontokról a katonák, de akartak-e harcolni? Mit akartak jobban: földet vagy nemzeti hegemóniát? Hősökről és antihősökről, legendákról és rejtélyekről Hatos Pál történésszel, a korszak monográfusával beszélgetünk.

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. június 30-ig.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!