Program


Rejtélyes történelem - Özvegy Petőfiné életének szomorú rejtélyei…

Rejtélyes történelem - Özvegy Petőfiné életének szomorú rejtélyei…

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 24. csütörtök, 19:00

A legenda nyomasztó súlya, a méltatlan viselkedés vádja, majd az őt érő baráti árulás, boldogtalan második házasság, de szeretnivaló gyermekek, halálos betegség és egy vigasztaló, végső szerelem – sokféle rejtély kisérte Petőfi Sándor özvegyének életét abban a majd két évtizedben, ami a segesvári csatáról érkező tragikus hírtől a méhnyakrák győzelméig tartott. De hasonlóan szövevényes a történetet alátámasztó dokumentumok históriája is. Hogyan bukkant elő az asszony utolsó szerelmének titkos levele 1962-ben egy íróasztal rejtett rekeszéből? Miért menekült el Szendrey Júlia lánya 1945-ben végleg Magyarországról? Hogyan sikerült Németországban megtalálni Júlia asszony ükunokáját? Budapest múltjának egyik legjobb ismerője, Búza Péter segítségével nemcsak az egykori emberi drámák tragikus fordulatai tárulnak fel előttünk, de annak az izgalmas nyomozásnak a folyamatába is beavatást nyerünk, melynek során sikerült felgöngyölítenie e lenyűgöző történet minden fontosabb eseményszálát.

Vendég: Buza Péter újságíró, író, a Budapest folyóirat főszerkesztője 

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. december 31-ig.

 

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

További ajánlataink


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!