Program


Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 5. kedd, 20:00

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli
Lemezbemutató
20:00 Opus Jazz Club

Közreműködik:

    Rohmann Ditta - cselló, ének
    Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira

Rohmann Ditta Junior Príma és Artisjus díjas csellóművész J.S.Bach és a XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok (jazz, világzene) irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek.

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak. A művek előadása során a két szólista gyakran él a szabad improvizáció eszközeivel is, olykor pedig a szintén egyedi és varázslatos hangszer, az array mbira (120 hangos kalimba) kíséretével szólal meg a cselló és Ditta énekhangja. Repertoárjuk néhány darabját a közönség korábban már hallhatta Rohmann Ditta és a Trio Squelini közös koncertjein, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Hunnia Records gondozásában most megjelenő Duetti paralleli lemez anyagában teljes gazdagságában és szépségében bontakozik ki a két vonós hangszer közös hangzásának szinte minden lehetősége.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!