Program


Royal Philharmonic Orchestra / Vezényel: Vaszilij Petrenko

Royal Philharmonic Orchestra / Vezényel: Vaszilij Petrenko

Egy zenekar, amelyet a 20. századi brit zeneélet nagy építkezője, Thomas Beecham alapított 1946-ban, majd olyan karmesterek irányítottak, mint Rudolf Kempe, Doráti Antal, André Previn, Vladimir Ashkenazy, Jurij Tyemirkanov, Daniele Gatti és Charles Dutoit. Egy szimfonikus együttes, amely legendás produkciók sokaságát hozta létre - és a budapesti közönséget is többször meggyőzte különleges kvalitásairól.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 29. vasárnap, 19:30

A londoni székhelyű Royal Philharmonic Orchestra (RPO) alapítása a Royal Philharmonic Society égisze alatt történt, s a zenekar nevének használatát még VI. György hagyta jóvá. 2004 óta az együttes önálló otthona a London Chelsea városrészében található Cadogan Hall. Az RPO 2018 nyarán jelentette be, hogy a 2021/22-es évadtól, ötéves szerződéssel Vaszilij Petrenko lesz a zenekar vezető karmestere. Az orosz dirigens 1976-ban született Leningrádban. Tanárainak sorában megtaláljuk Mariss Jansons, Jurij Tyemirkanov és Esa-Pekka Salonen nevét. Karrierjének eddigi állomásai között fontos az Oslói Filharmonikus Zenekar, az Európai Unió Ifjúsági Zenekara és a Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Diszkográfiájában vezető szerepet játszanak az orosz repertoár mesterművei.
Britten Négy tengeri közjátéka a Peter Grimes című operából különleges szépségű vízi zene: egyszerre természet- és lélekábrázolás. Beethoven „katonás” nyitótételű c-moll zongoraversenye hangvételével és formátumával fordulat a zeneszerző versenyműveinek történetében. Prokofjev ritkán hallható V. szimfóniája háborús remekmű: 1944-ben keletkezett, a zeneszerző vallomása szerint „himnusz a szabad és boldog emberhez, az ő hatalmas erejéhez, tiszta és nemes lelkéhez.”
A koncert szólistája, a német apától és japán anyától származó, harmincegy éves Alice Sara Ott korosztályának kiemelkedő képességű zongoraművésze.

Vezényel: Vaszilij Petrenko

zongora: Alice Sara Ott

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!