Program


Schoenberg / Brahms

Schoenberg / Brahms

Az "Út a zenéhez" sorozat nyolcadik koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 21. kedd, 19:30

Schönberg |Megdicsőült éj

Brahms |IV. e-moll szimfónia

Vezényel |Stanislav Kochanovsky

Kochanovsky visszatérő vendégünk: bár a világ egyre fényesebb deszkákat kínál fel neki, hozzánk hűségesen visszajár még a valódi világhír küszöbén is. Schönberg, de nem úgy – ez a Megdicsőült éj. A legromantikusabb zene, amit valaha írtak; a vicc, hogy az az embert írta, aki a romantikát sírba tette (legalábbis ezt szokták gondolni róla). Brahmsot eddig ritkán játszottunk – nagy kihívás, mert itt minden hangszín, levegővétel, vonóváltás számít: az elegancia és a precizitás románcából megszülető szenvedély komoly kihívás minden zenekarnak. Bátraké a szerencse, ebben az évadban két szimfóniáját is repertoárra vesszük: a fényes második után talán a szimfónia irodalom legszebb nyitótételét magába foglaló negyediket. Szereti ön Brahmsot? Szkeptikusok várjanak a válasszal, legalább a koncert végeztéig.

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Ajánlatunk


Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Marcelito Pomoy, a világhírű filippínó énekes, lenyűgözi a budapesti közönséget 2024. május 24-én egy különleges koncertélménnyel, amelyet a Koncertpromo.hu szervez. Az estén Marcelito lenyűgöző énekhangja, fantasztikus élő zenekara és lenyűgöző LED látványelemek varázsolják el a közönséget. Marcelito Pomoy, a "Filipino Got Talent" és az "American Got Talent" című tehetségkutató műsorokban elért kiemelkedő eredményeivel vált világhírűvé, és előadásai lenyűgözték a a közönséget.

További ajánlataink


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!