Program


Soharóza - Tabu kollekció

Soharóza - Tabu kollekció

A változó emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem extrém jelmezeken keresztül válnak szinte tapinthatóvá. A hol a cappella, hol elektronikus aláfestéssel felhangzó vokális zenék pedig néha kiemelik, néha ellenpontozzák a kényes témákat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 2. vasárnap, 21:00

Soharóza–Halas Dóra–Nagy Fruzsina–Bartha Márk: Tabu kollekció
catwalk-koncert és divatshow

A néző az előző esti élménytől kellőképp eltalálva, másnap este ismét felülhet a Soharóza egy másik érzelmi-érzéki hullámvasútjára. Érdemes, hiszen az alternatív kórus olyan kivételes szabadságfokkal és tabudöntő potenciállal létezik a színpadon, hogy az párját ritkítja errefelé. Micsoda hétvége!

Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy, a hazai kórusélet újítójának catwalk-koncertjében megannyi kényes téma került terítékre: szelfihalál, pedofília, repülőgép-szerencsétlenség, menstruáció és tömegszex, méghozzá 24 extravagáns ruha-költeményt viselő éneklő modell érzéki tálalásában. A Tabu kollekció szereplői sajátos humorral és öniróniával írják felül az intimitás tradícióit: halálrevüket rendeznek, tisztelik a termékenységet, az őserőt, vagy akár a harciasságot szimbolizáló menstruációs vért, és szembenéznek a testi és lelki betegségekkel. A változó emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem extrém jelmezeken keresztül válnak szinte tapinthatóvá. A hol a cappella, hol elektronikus aláfestéssel felhangzó vokális zenék pedig néha kiemelik, néha ellenpontozzák a kényes témákat.

A kollekció közel száz darabja között akadnak 3D nyomtatással készült elemek, ledvilágításos kosztümök és füstöt eresztő ruhadarabok is. A divatshow-t a magyar beatbox bajnokból felkapott színházi sound designerré lett Bartha Márk bevállalós elektronikus zenei alapja és a többek között a Kiscsillaggal és Yonderboi-jal is dolgozó Kiss Ákos vizuálja teszi még testesebb élménnyé.

Játékidő: 80 perc

A Catwalk Concert Productions és a Soharóza közös előadása.

Hangosítás: Szabó M. Viktor
Mikorport: Novák Marcell

Színlap fotó: Juhász István

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!