Program


Spanyol Filmhét 2021 / Nyitóelőadás - Párhuzamos anyasorsok

Spanyol Filmhét 2021 / Nyitóelőadás - Párhuzamos anyasorsok

Madres paralelas
spanyol dráma, 123 perc, 2021
spanyol nyelven, magyar felirattal
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 19:30

Rendező: Pedro Almódovar
Szereplők: Penélope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón

 

Két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének. Közös kórterembe kerülnek. Kiderül, hogy egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis repes az örömtől, míg a kamaszkorú Ana traumaként éli meg, hogy anya lett. A kórház folyosóján Janis vígasztalni próbálja Anát. Pár mondat elegendő ahhoz, hogy szoros kötelék alakuljon ki a két nő között.

Pedro Almodóvar új filmjének világpremierje alig két hónapja, a velencei filmfesztiválon volt, ahol nyitófilmjeként vetítették, és Penélope Cruz átvehette a legjobb színésznőnek járó elismerést. A mostani, budapesti vetítés nemcsak attól különleges, hogy megelőzi a magyarországi premiert, hanem attól is, hogy a bemutatón jelen lesz a film férfi főszereplője, Israel Elejalde. Az este további meglepetése, hogy a hangulatot az egyik legsikeresebb spanyol flamencozenekar, a Las Migas alapozza meg. Érdekesség, hogy az idei Spanyol Filmhét programjában egy másik új Almodóvar-film is megtekinthető: az Emberi hang (The Human Voice) című rövidfilm a mester első angol nyelven készült alkotása, amelyben Tilda Swinton alakítja a főszerepet.

Tovább a Spanyol Filmhét teljes programjához >>

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

További ajánlataink


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!