Program


Szalon Nyitány

Szalon Nyitány

A Szent István körút 16. szám alatt 1897-98-ban épült Wellisch Alfréd tervei alapján a közvetlenül a színház mellett álló bérház, melyben a nagykörút egyik legszebb lépcsőháza rejlik.

Aktuális előadások



Az épületben 1899-ben nyitott meg a Club Kávéház, mely a Vígszínház művészeinek, illetve a lipótvárosi és újlipótvárosi értelmiségnek adott második otthont. Heltai Jenővel, Molnár Ferenccel, Miklós Andorral, Bródy Sándorral, Karinthy Frigyessel, sőt, egy ideig még József Attilával is össze lehetett itt futni.  

A helyet a hatvanas évek végén bezárták és átépítették, melynek köszönhetően az eredeti díszítés jelentős része elveszett. A rendszerváltást követően a helyiségből három kisebb üzlethelyiséget hoztak létre, melyből a Hegedűs Gyula utcából nyílót a Vígszínház nemrégiben azzal a kifejezett szándékkal újította fel, hogy egy meghitt, szalon hangulatú találkozási pontot alakítson ki a színház művészei és közönsége számára.

A Víg Szalont a klasszikus szalonkultúrát újraértelmező Szalon Nyitány című zenés irodalmi esttel nyitjuk meg, melyet erre az alkalomra felkért kortárs írók szövegeiből Valló Péter rendez.

A műsor szerzői:
Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Nyáry Krisztián,
Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Vámos Miklós és Závada Péter

Szereplők:
Fesztbaum Béla, Horváth Szabolcs, Orosz Ákos, Medveczky Balázs,
Balázsovits Edit, Bach Kata, Szilágyi Csenge / Kovács Patrícia

Házigazda: Rudolf Péter
Műsorvezető: Kopek Janka

Zongora: Mester Dávid
Dramaturg: Németh Nikolett
Látvány: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói
Rendezőasszisztens: Efstratiadu Zoé
Rendező: Valló Péter

A műsor hossza 90 perc.

További ajánlataink


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

A Liliom Produkció új musical bemutatója nem meglepő módon négy negyvenes gyerekkori barátnő (Alíz, Bella, Petra és Laura) viszontagságairól szól,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!