Program


Szövegséták Esterházyval

Szövegséták Esterházyval

Esterházy Péter most megjelent gigantikus kötetéből a rendező, Galgóczy Judit a válogathatatlan megmutatására törekszik. A kedves néző előtt, aki részt vesz a szellemi túrán, felvázolódik egy korrajz, a rövid szövegeken, töredékeken keresztül szépen apró sétákat teszünk az Esterházy Péter világegyetemben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 15. szerda, 19:00

Vitathatatlan: Esterházy Péter munkássága a huszadik századi magyar irodalom egyik leggazdagabb életműve. Az írói hagyaték gondozásának egyik első lépcsőjeként jelenteti meg a Magvető Kiadó Az olvasó országa című kötetet, amely Esterházy 2003 és 2016 közötti esszéit és cikkeit gyűjti egybe.

A Radnóti Színház egyik legfontosabb hagyományának tekinti a kortárs magyar irodalom pártolását, amelynek részeként rendszeresen műsorra tűzünk irodalmi esteket, könyvbemutatókat. A Szövegséták Esterházyval viszont nem pusztán kötetbemutató, mert…
Séta közben jó beszélgetni és jó hallgatni is.
E.P. most megjelent gigantikus kötetéből a rendező, Galgóczy Judit a válogathatatlan megmutatására törekszik. A kedves néző előtt, aki részt vesz a szellemi túrán, felvázolódik egy korrajz, a rövid szövegeken, töredékeken keresztül szépen apró sétákat teszünk az E.P. világegyetemben. Ahol minden újra és újra érvényét veszíti és nyeri, a szellem körforgása az örökkévalóságban, benne megannyi irodalmi középpel: Goethe, Kafka, meg a magyarok…
Miért jó, miért kell E.P. szövegsétákat tenni? Mert az oldhatatlan érdeklődés az, ami a szellemet itt tartja, köztünk. Akkor marad friss, ha kitesszük, közzétesszük vagy csak elmerülünk benne.
Jó este lesz, otthonos, zenés, nem “patetikus”.

Esterházy Péter írásműveinek színpadi előadását a szerzői örököse és a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyezte.

Bemutató: 2018. április 15.
Előadás vége: 20.40 (szünet nélkül)

Akik a sorok között sétálnak:

Bálint András
Gazsó György
Porogi Ádám
Sodró Eliza
Dés András

Rendező: GALGÓCZY JUDIT

„A magyar asztaliteniszező-nő, Póta Georgina, miután győzött a lengyel Li Qian ellen, majd vereséget szenvedett a német Wu Jiaduótól, a román Szűcs Bernadettel játszott.”

                                                                        E.P. Nemzetállam |2015.| (A Tenkesch kapitánya I.)


„A könyv akkor jó, ha súlya van. Az olvasó országának van, de lapra szerelhető. Az emberélet útjának felén Esterházy által egy nem sötétlő erdőbe jutunk, Esterházy felkapcsolja a villanyt.
És örök világosság.
A szellem napvilága mindennapi kenyerünk mellé, ha például egy kis E.P. publicisztikát fogyasztunk, egy kis befektetéssel Olvasóvá kell válnunk – ami konstans energiaforrást biztosít számunkra a földi siralomvölgyben. Ebben a nagy kivilágított szövegerdőben bolyonganak boldog felelőtlenséggel: Bálint András, Gazsó György, Porogi Ádám, Sodró Eliza, s hogy zenés is legyen, ’könnyű műfaj’, Dés András adja az ütemet a séta alá. Váljanak nézővé: jöjjenek! Sétáljanak velünk!”

                                                                                                                       Galgóczy Judit

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

zenés party két részben

További ajánlataink


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!