Program


Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 11. szombat, 20:00

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.
Lemezbemutató

Közreműködik:

    Tamaskó Gábor - zongora
    Soso Lakatos Sándor - szaxofon
    Udvardi Márton - trombita
    ifj. Tóth István - nagybőgő
    Tálas Áron - dob

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni. A lemez igyekvő főhajtás azok előtt az óriások előtt, akik a szerzőre nagy hatást gyakoroltak az utóbbi tíz évben, így a dalok konkrét utalásokkal, idézetekkel vannak teletűzdelve J. S. Bach, Bartók Béla, John Coltrane, Krasznahorkai László, Thelonious Monk, Brad Mehldau, Kurtág György és Pilinszky János csodálatos alkotásaiból. A Dalok I. című digitálisan megjelenő album bemutatójára az Opus Jazz Clubban kerül sor, s ez egyben Gábor debütálása is a klubban. Társai az előadásban egytől egyig rendkívüli tudású, ismert fiatal művészek, akik egyénisegükkel és lelkületükkel szőnyeget varázsolnak majd a dalok fonalaiból.

A budapesti származású Tamaskó Gábor gitárral, énekkel és zongorával foglalkozik tizennégy éves kora óta. A jazz műfaja viszonylag későn érintette meg, zenei kalandozásainak első felét a tradicionális blues, és amerikai country-folk dalok tanulmányozásával, interpretálásával töltötte, és tölti részben a mai napig is. Kezdetek óta foglalkoztatja, hogyan tudná az őt megérintő művészeti alkotásokat, legyen szó irodalomról, képzőművészetről vagy zenéről, egybe-, és egymást formálva prezentálni.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!