Program


Tánc a Kertben - Prizma

Tánc a Kertben - Prizma

Legfrissebb, 2021 februárjában bemutatott PRIZMA című előadásunk központi témája a megfordult világkép, melyet a pandémia okozott. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 22. vasárnap, 20:00

Számos naponta elvégzett cselekvés és mozgás is megváltozott: másképp üdvözöljük egymást, másképp közeledünk egymáshoz, a karantén okozta tevékenységek is megváltoztak, és ez a saját testünkkel való kapcsolatunkat is megváltoztatta, ahogy érzelmeinket is. Sokszor magányosabbak leszünk, befelé fordulunk, életünk automatizmusai, rutin cselekedetei ismétlődnek. Ezek a változások mind-mind remek táptalaját képezték drámai és banális helyzeteknek, miközben színházilag tekintettük ezekre a szituációkra. Arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk mozgásba, formákba önteni félelmeinket és örömforrásainkat, hogy tánccá varázsoljuk vágyaink, hiányérzetünk és mindennapi tevékenységeink felnagyított momentumait.

A Duda Éva Társulat a vezető független társulatok közé emelkedett Magyarországon. Munkánk mozgatórugója sokszínűségünk: különböző gondolkodásmódok, mozgásminőségek, társadalmi hátterek, különféle korosztályok széles skálája találkozik egy-egy projekt létrejöttekor. Független művészként hozta létre önálló együttesét - a Duda Éva Társulatot - melyet 2009-ben alapított, és amelynek Lunatika című, bemutatkozó előadásával Lábán Rudolf-díjban részesült. Kísérletező szemléletmódjából fakadóan minden előadása egyedi, egymástól merőben különböző, sajátos világot teremtve az adott műnek. Expresszív látványvilágú munkáiban szabadon használja a cirkusz, az utcai táncok vagy épp a néptánc elemeit, színészekkel és zenészekkel egyaránt bővítve produkcióit. Munkánk során szorosabb kapcsolatot kívánunk létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. Ez a híd lehetőséget ad az elrugaszkodott, merész és komplex táncművészeti alkotások értékelésére.

Táncosok: Bacsó Gabriella, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Szilvási Anna
Zene: (montázs)
Produkciós aszisztens: Csák Beatrix, Vitárius Orsolya
Fotó: Dömölky Dániel
Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Fénytervezés, koncepció, rendezés: Duda Éva

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Műhely Alapítvány, Movein Studio, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Újbuda, TRIP

Duda Éva tanít a Nemes Nagy Ágnes művészeti szakgimnáziumban, olyan tanárokkal egyetemben, mint Feledi János, Szent-Iványi Kinga, Góbi Rita, stb. Ennek keretében készített egy Bolero előadást, amit be is mutatunk Nektek a PRIZMA című produkció előtt.

Esőnap: 2021.08.24

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Várkert Bazár legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Várkert Bazár az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével vár.  

A Várkert Bazár fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltására nincs lehetőség.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről Várkert Bazár közleményt ad ki.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

További ajánlataink


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!