Program


Tesla – Végtelen energia
10

Tesla – Végtelen energia

A TBG Production első egész estés műsora bemutatja Nikola Tesla életének azt a szakaszát, amelyben egy Isten háta mögötti faluból elindulva felér a világhír legmagasabb csúcsára, megvalósítva gyermekkori álmát, a Niagara-vízesésre épített villamos erőművet. Természetesen nagy hangsúlyt kap a darabban a magánélet is, amely Tesla esetében egészen különleges.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 16. szerda, 19:00

A Babits Mihály Kulturális Központ
A TBG Production közreműködésével bemutatja
Nikola Tesla - Infinite Energy
Egressy Zoltán/Sebestyén Áron/Müller Péter Sziámi/Radó Denise

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhetően az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak mely folyamat fejlődése még napjainkban is megállíthatatlanul tart, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként ő fektette le. Előadásunkkal azonban mi elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánjuk bemutatni nagyközönségünknek, aki ugyanúgy hisz és remél, vágyakozik és szenved, küzd és örül, mint bármelyikünk, ugyanakkor valami bámulatos belső felhajtóerő, energia sugárzik belőle.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Szakmai karrierje Budapestről indult, és sok egyéb szállal is kötődött Magyarországhoz, ami remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production első egész estés műsorát neki szentelje, bemutatva életének azt a szakaszát, amelyben egy isten háta mögötti faluból elindulva felér a világhír legmagasabb csúcsára, megvalósítva gyermekkori álmát, a Niagara-vízesésre épített villamos erőművet. Természetesen a lenyűgöző szakmai előmenetel bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a darabban a magánélet is, amely Tesla esetében szintén egészen különleges: a szülő-gyerek kapcsolat, a barátságok, szerelmek és a szakmai rivalizálások is eltértek attól, amit átlagosnak nevezünk.

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Rendező: Radó Denise
Kreatív ötletgazda: Vona Tibor

Szereposztás:
Nikola Tesla................................. Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám
Szigeti Antal................................ Szabó Máté / Kovács Áron
Szigeti Adél................................. Békefi Viktória / Bori Réka
Thomas Alva Edison................... Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla/Sarah Bernhardt....... Janza Kata / Füredi Nikolett
George Westinghause................ Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin............................ Gerner Csaba / Maday Gábor

A produkció a szerepváltoztatás jogát fenntartja

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

További ajánlataink


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!