Program


Tóth Viktor Tercett feat Pocsai Kriszta & Horváth Nina Sára

Tóth Viktor Tercett feat Pocsai Kriszta & Horváth Nina Sára

A többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal elismert jazz-szaxofonos és zeneszerző Tóth Viktor legrégebben működő zenekara a Tercett, amely 2012 óta játszik a jelenlegi stabil felállásban. A zenekarvezető kompozícióihoz és játékához az igen erős ritmusszekció (Orbán György bőgő, Hodek Dávid dob) egyenrangú partnerként csatlakozik.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 3. kedd, 20:00

 Közreműködik:

    Tóth Viktor - altszaxofon
    Orbán György - nagybőgő
    Hodek Dávid - dob
    vendégek:
    Pocsai Kriszta - ének
    Horváth Nina Sára - ének

A többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal elismert jazz-szaxofonos és zeneszerző Tóth Viktor legrégebben működő zenekara a Tercett, amely 2012 óta játszik a jelenlegi stabil felállásban. A zenekarvezető kompozícióihoz és játékához az igen erős ritmusszekció (Orbán György bőgő, Hodek Dávid dob) egyenrangú partnerként csatlakozik. Bátran kijelenthetjük, hogy a jazztörténet nagy szaxofontrióihoz mérhető színvonalon és magabiztossággal játsszák mindig megújuló műsorukat.

Ezúttal a Tercett egy egészen különleges koncertet ad, két nagyszerű énekesnő vendégszereplésével, melyről így vall a zenekarvezető:

„A zenélésben nagyon gyakran a pillanatnyi, sugallat-szerű megérzéseimet használom. Ennek a különleges felállású koncertnek az ötlete is egy hirtelen beugró gondolat volt csupán. Egy koncertről hazafelé tartottam, amikor az általam szeretett embereken, zenészeken járt az agyam. És egyszer csak valami nem ismert erő egy szempillantás alatt összetolta őket egy képbe – egy zenekarba, és már hallottam is őket együtt muzsikálni belül. Pocsai Krisztivel majd húsz éve együtt játszottunk az Ő quartetjében. Akkor is imádtam a zenéjét. Mindig is kedvenc magyar jazz énekesnőmnek tartottam azért, mert a jazzt anyanyelvi szinten ‘beszéli’. Éli. Egy egyéni ‘dialektusa’ van, szabad és fényes. Kriszti azon kevés jazz-zenészek egyike, aki jár koncertekre, meghallgatni a kollégákat. Többször is megtisztelt koncertjeimen jelenlétével. Sőt, nemrégiben egy felkérésére a Tercettet szerette volna partnerének egy koncert erejéig, mert bevallása szerint tetszett neki a Tercett szabadsága. Ez akkor nem jött össze, de hihetetlenül inspiráló volt számomra, hogy egy énekesnő szabadságra vágyik. Merthogy én is. Csak ez, a jelen pillantban érvényes zene érdekel. Aztán az a nemlátható erő a képbe tolta Horváth Sára barátnémet... ‘Ha már egy ének mestert meghívsz a zenekarodba, akkor miért nem kettőt?’ mondta a hang. Igen, ha már ‘családi koncert’ - azokkal a zenészekkel, kiket legjobban szeretek, akkor Sárának is itt kell lennie. Horváth Nina Sára, azt hiszem egy nagyon különleges fénypontja a magyar zenei univerzumnak. A népzenéből jön, a jazz mélysége érdekli. Zenei csokrát mindét mező legszebb, legtisztább virágaiból gyűjti. Improvizál velük. Mély és szabad.
Nagyon várom a koncertet ezekkel a kiváló művészekkel. Alig várom hogy halljam a zenét melyet létrehozunk, mely még nem volt sosem. És nem is lesz.” Tóth Viktor

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

További ajánlataink


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!