Program


Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Amikor Danny Boyle filmre vitte Irvine Welsh regénye nyomán a Trainspottingot, Guy Ritchie még csak a szárnyait próbálgatta. Azért a Müpamozi mostani sorozatából már kiderülhetett, hogy a fekete komédia a brit film mélyen gyökerező és mindmáig élő műfaja, sőt szemléletmódja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 24. hétfő, 19:00

Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Amikor Danny Boyle filmre vitte Irvine Welsh regénye nyomán a Trainspottingot, Guy Ritchie még csak a szárnyait próbálgatta. Azért a Müpamozi mostani sorozatából már kiderülhetett, hogy a fekete komédia a brit film mélyen gyökerező és mindmáig élő műfaja, sőt szemléletmódja. A Trainspotting karakterei drogosok, akiknek életét szinte faltól falig kitölti a tudatmódosítóktól való függőség. De senki ne számítson szociodrámára: a világban és az anyagban való elveszettségük fanyar, ironikus történetté fajul.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy 1996-ban még Danny Boyle sem volt felkapott rendező. A part, a Gettómilliomos és a 127 óra később jöttek. Kétségtelen, hogy a Trainspotting fordulópont volt a pályáján. Pofátlan, szókimondó, helyenként felháborító látványokkal operáló filmjében nem nehéz felfedezni a '60-as, '70-es évek bátor, stílusteremtő brit filmjeinek ízét-illatát. De mindez nem jöhetett volna létre, ha a skót író, Irvine Welsh regénye nem adta volna meg hozzá a kellő lökést. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy a drogfogyasztás deviancia, és passz. Ez sokkal inkább generációs film: egy olyan nemzedék képe, amelynek tagjai már nem lázadnak, már a szembenállásukat sem fogalmazzák meg, inkább kivonulnak a maguk kicsi és egyre szűkülő világába. Hőseink „máshol vannak”. Ami pedig az őket körülvevő világ nagy dolgait illeti… Bocs, hát vannak még olyanok az univerzumban? A film siker lett, mára pedig klasszikussá vált: jelenleg a tizedik helyen áll a minden idők száz legjobb brit filmjét felsoroló listán.

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!