Program


Új Binder Quartet

Új Binder Quartet

A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 16. péntek, 19:00

Új Binder Quartet
2019. augusztus 16. péntek, Bodrogkeresztúr
17:00 Henye Borbár
 
Új Binder Quartet
Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon
Fonay Tibor – nagybőgő, basszusgitár
Benkó Ákos – dob

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat.

Nem kevesebb, mint negyvenhat szerzői lemez után ismét zenekart alapított állandó partnerével, Borbély Mihállyal, akivel a Londoni Jazz Fesztiválon kimagasló sikert elérve több lemezt is készített. Számtalan koncert- és fesztiválfellépés után egy filharmóniai turné alkalmával 2012 tavaszán két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel. A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót. Megalakulása óta a kvartett számtalan koncertet adott és négy CD kiadványuk is megjelent, Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel.

A Henye Borbár közönségének szánt műsorukba Binder Károly izgalmas és eredeti zenei világába beavató kompozícióiból válogattak.
 
A Henye Borbár támogatásával.

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

További ajánlataink


A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!