Program


Utazás Symphoniába - Vonósok / HANG-SZER-SZÁM

Utazás Symphoniába - Vonósok / HANG-SZER-SZÁM

Korosztály: 8-14 év

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 11:00

HANG-SZER-SZÁM
Utazás Symphoniába
Vonósok

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai” - a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben a klasszikus szimfonikus zenekar hangszereinek birodalmába teszünk utazást. Az expedícióhoz csatlakozó gyerekek megismerkedhetnek a zenekarral és annak legfontosabb hangszercsoportjaival.

Vonósoknak nevezzük azokat a húros hangszereket, melyeken a hangok a húrok vonóval történő dörzsölésével keletkeznek. A klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legnagyobb létszámú csoportját a vonós hangszerek: a hegedű, a brácsa, a gordonka és a nagybőgő adják. A hegedű, illetve a vonós hangszerek kialakulása az őskorig nyúlik vissza. Az első húros hangszer a rugalmas íj volt, amelyen az ideg feszességének változtatásával különböző magasságú hangokat lehetett megszólaltatni. A hegedű mai formája hosszú fejlődés eredményeként, a 15. század környékén alakult ki. Formája, arányai annyira tökéletesek lettek, hogy mindmáig szinte semmit nem változtattak rajtuk. „Ha Isten, mint mondják, a maga képére teremtette az embert, akkor bízvást állíthatjuk, hogy az ember saját képére alkotta a hegedűt, helyesebben a nő képére, mert a hegedű gyönyörű istennő.” (Yehudi Menuhin)

Műsorvezető: Körmendy Zsolt

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

További ajánlataink


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!