Program


Ute Lemper: Randevú Marlenével

Ute Lemper: Randevú Marlenével

1988-ban a párizsi Kabaréban nyújtott alakításáért Ute Lemper Molière-díjat kapott, és Marlene Dietrichhez hasonlította a sajtó. A pályafutása kezdetén álló, huszonnégy éves Ute kissé kínosnak érezte, hogy minden idők leghíresebb kabaré-énekesnőjéhez mérték, és küldött egy levelet Dietrichnek, hogy kimentse magát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 13. csütörtök, 20:00

Marlene akkor már kilenc éve nem mozdult ki párizsi lakásából, csak telefonon tartotta a kapcsolatot a világgal. Így beszélt Reagannel és Gorbacsovval, sőt három órán keresztül Lemperrel is… Berlinről és Párizsról, Weillről és Brechtről, szabadságról és szerelemről, nácikról és ellenállásról, fájdalomról és elragadtatásról, egyszóval az életéről… Ezen a három órán, ezen az életen alapul az 1999 óta az Egyesült Államokban élő Lemper legújabb előadása, a Rendezvous with Marlene (Randevú Marlenével). Marlene hívása óta harminc év telt el. Azóta nyilvánvaló lett, hogy Lemper éppolyan megkerülhetetlen alakja a sanzonok világának, mint az 1992-ben elhunyt Dietrich volt. Napjainkig több mint harminc albumot készített, a klasszikusok mellett olyan szerzők dalaival, mint Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass és Nick Cave. Ma már cseppet sem kínos együtt említeni a két nevet, sőt, a „randevú” tavalyi bemutatója óta muszáj… Hiszen Lemper - és akusztikus zenekara - nemcsak a legnagyobb Dietrich-slágereket idézi meg, de azt a lángoló poklot és mennyet is, amelyben Marlene alkotott és élt. És amelybe Friedrich Hollaender, Kozma József, Jacques Brel, Cole Porter, Leonello Casucci és a többi halhatatlan óriás boldogan tette bele a magáét...

Közreműködők:
zongora - Vana Gierig
nagybőgő - Romain Lecuyer
hegedű - Cyril Garac
dobok - Matthias Daneck

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!