Program


Vállalkozásra fel!  A kreatív ipar bemutatkozik – Regisztrációs jegy

Vállalkozásra fel! A kreatív ipar bemutatkozik – Regisztrációs jegy

Bemutatjuk az iparművészek kapcsolatát az intézményekkel illetve a kortárs piaccal. Kerekasztal beszélgetés.
Meghívottak : Kiss Sarolta designer,Tomcsányi Dóra divattervező, Schneider Ákos designisso.com portál társ-főszerkesztője
Moderátor: Winkler Nóra
 több...

A beszélgetésen való részvétel ingyenes. Minden látogató a helyszínen átvehető kuponra jogosult, amivel a Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban kiállításra kedvezményes, azaz 500 Ft-ért megvásárolható jeggyel tekintheti meg a kiállítást.

Együttműködő partner: Manage it yourself! -  MOME Design- és művészetmenedzsment hallgatói.

Tomcsányi Dóra divatmárkáját 2010-ben alapította Budapesten. A tervező a párizsi École Supérieure des Arts Appliqués Duperré Paris-ban tanult, majd tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, kötöttanyag-és ruhatervező szakirányon folytatta.  Mesterdiplomáját 2013-ban szerezte. Sajátos látásmóddal rendelkezik, kollekció az egyediséget tükrözik. Kényelmes és nőies darabokat tervez természetes anyaghasználattal és játékos színkombinációkkal párosítva. Igyekszik olyan különleges darabokat létrehozni, melyekkel a viselője képes kitűnni a tömegből. Kollekcióinak egyes darabjai a posztszocialista Kelet-Európát dolgozzák fel különböző témákon keresztül. Inspirációját e korszak tárgykultúrájából és építészetéből nyeri. 2014-ben ő lett a Magyar Formatervezési Díj Designer kategória győztese, valamint az év divattervezőjévé választották 2018-ban a Women of the Year keretein belül. 

 

Schneider Ákos a kortárs designnal és művészettel foglalkozó designisso.com portál társ-főszerkesztője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanársegédje és a MOME Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatása a spekulatív design és a poszthumanizmus témáira összpontosít. ÚNKP ösztöndíjasként (2017-2018) a designkutatás, művészeti kutatás kérdéskörével foglalkozott, majd vendégkutatóként tevékenykedett a City University of Hong Kong kreatív média intézetében (2018). A szerkesztői, oktatói tevékenység mellett részt vesz a MOME campusfejlesztési projektjében és a MOME Brand Iroda munkájában. Korábban a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzésén tanult, illetve esztétika szakot és jogot végzett az ELTE-n. Emellett alapító munkatársként működött közre a vizuális kommunikációra szakosodott Somnium Studiónál.

Kiss Sarolta, a NON+ designere tipográfusként és enteriőrstylistként kezdte kreatív pályáját. Tervezői attitűdjét jellemző sajátos precizitás és az apró részleteknek szentelt figyelem teszik különleges élménnyé a NON+ modellek viselését. Kollekcióinak darabjai történeteket mesélnek: minden kollekció saját mottó mentén születik meg, melyek a tervezői pálya egy-egy fontos mérföldkövét jelölik. Letisztult minimalizmus, visszafogott paletta és kényelmes funkcionalizmus mindenek előtt – a NON+ divatmárka alapelvei számos ponton összecsengenek a 20. század egyik legmeghatározóbb építészének alkotói szemléletével, nem véletlen hát, hogy Mies van der Rohe idézete inspirálta a már kilenc éve töretlen sikerrel működő hazai divatmárka filozófiáját: Less is more – azaz a kevesebb több.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány…

Ray Cooney a nevettetés művészetében szinte felülmúlhatatlan bravúrvígjátéka a Madách Színház több évtizedes…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!