Program


VARÁZSLATOS JOHN WILLIAMS

VARÁZSLATOS JOHN WILLIAMS

Megérthető zene

VARÁZSLATOS JOHN WILLIAMS
John Williams: Harry Potter-szvit

Budafoki Dohnányi Zenekar
Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 29. vasárnap, 11:00


John Williams a modern kori filmzene legjelentősebb alakja, aki egyben egy új műfajt is teremtett: a filmzenék részleteiben megszólaló effektusok dallamaiból hangversenydarabokat komponált. Életművének két kiemelkedő példája a Star Wars- és a Harry Potter-sorozatokhoz írt zene. Bár a film minden képzeletet felülmúló népszerűsége miatt a Csillagok háborúja a legismertebb, életművének talán legfajsúlyosabb és leginkább magával ragadó sorozata a Harry Potterhez köthető. John Williams zeneszerzői gondolkodásmódja leginkább Wagner vezérmotívum-technikájához hasonló, a filmsorozat kulcsszereplőinek és történéseinek jellegzetes motívumai, zenei karakterei vannak, amelyekből a szerző mini szimfonikus költeményeket ír. A Harry Potter-zenék műfaji sokszínűsége is lenyűgöző: a romantikától a kortársig, a jazztől a zenei paródiáig szinte minden megtalálható benne, Williams zeneszerzői technikájával pedig a klasszikus nagymesterek összes kompozíciós bravúrját felmutatja.


Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!