Program


Versenyművek Zenemánia - Ifjúsági bérlet 1.

Versenyművek Zenemánia - Ifjúsági bérlet 1.

A népszerű Zenemánia sorozat bevezetés a zene világába, kötetlen, beszélgetős hangversenyek formájában. Ebben az évadban a zene sokszínűvége a fő téma, s ezen belül ez a találkozás az egyik legvonzóbb műfaj: a szólóhangszer(ek) és a zenekar párbeszédére épülő versenymű rejtelmeibe kínál bepillantást.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 17. vasárnap, 15:00

VERSENYMŰVEK
Zenemánia / 1

Bach, Mozart, Hummel és Haydn művei

 

CARL PHILIPP EMANUEL BACH: a-moll csellóverseny I. tétel

W.A.MOZART:Fagottverseny II.tétel

J.N. HUMMEL: Bevezetés, téma és variációk op. 102 oboára és zenekarra

J. HAYDN: Sinfonia Concertante III.tétel

 

Falvay Attilahegedű

Kántor Balázscselló

Horváth Bélaoboa

Bokor Pálfagott


Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel

A népszerű Zenemánia sorozat bevezetés a zene világába, kötetlen, beszélgetős hangversenyek formájában. Ebben az évadban a zene sokszínűvége a fő téma, s ezen belül ez a találkozás az egyik legvonzóbb műfaj: a szólóhangszer(ek) és a zenekar párbeszédére épülő versenymű rejtelmeibe kínál bepillantást.
A koncertek házigazdája és műsorvezetője, a rendkívül sokoldalú Dinyés Dániel közvetlen műsorvezetésével s a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásait hallgatva a közönség dióhéjban megismerheti a versenymű műfajának történetét, hiszen hallhat művet Bach, Mozart és Hummel tollából. Négy különböző hangszer concertói ezek: a hegedű, az oboa, a cselló és a fagott „verseng” bennük a zenekarral. Izgalmas kérdés, amelyre bizonyára feleletet is kapnak a jelenlévők: miben más egy fúvós és egy vonós versenymű, milyen a concerto akkor, ha magas hangú hangszer tündököl a maga könnyed trilláival, és milyen, ha mély tónusú instrumentum brummog a basszusregiszterben.
Miután a közönség minderre választ kapott, s hallotta is e concertók dallamait, meglepő és frappáns fordulattal a négy hangszer végül egyetlen műben egyesül: Joseph Haydn sinfonia concertantéjában, amelyet a mester hegedűre, oboára, csellóra és fagottra írt. Ez a speciális műfaj a versenymű különleges fajtájaként egyesíti magában a szimfónia és a concerto tulajdonságait. Itt nem egyetlen szólóhangszer, hanem szólóhangszerek csoportja „verseng” a zenekarral. A műfaj egyszerre rokona a barokk concertónak és a klasszikus szimfóniának.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

További ajánlataink


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!