Program


Yoann Bourgeois (FR): Éjféltájt (Minuit) / BTF 2019
3

Yoann Bourgeois (FR): Éjféltájt (Minuit) / BTF 2019

Valahol a ki- és belégzés, az éjjel és nappal között lebegő Minuit ("éjfél") a karizmatikus akrobata és performer Yoann Bourgeois kreációja. Jelenetek földön, trambulinon, levegőben; szólók, duettek és rögtönzött élőzene: négy akrobata és egy hárfás költői küzdelme a világ kiegyensúlyozatlanságával.

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 20. szombat, 20:00

A francia újcirkusz egyik legjelentősebb alkotójának előadása egy kísérletsorozatra épül: Bourgeois-t a "felfüggesztési pont" érdekelte, és onnan jutott el a vaudeville jellegű etűdök sorozatáig. Azt a kifejezhetetlen állapotot igyekezett megragadni, amit a test súlytalansága jelent mozgás közben. Bourgeois olyan instabil színteret talál ki, amely az ember, az objektum és a zene közötti erő-egyensúlyra alapoz, így próbál közelebb jutni ehhez az állapothoz és feltárni illékonyságából eredő varázsát.

Ő és káprázatos partnerei zuhannak és repülnek, a székek, lépcsők, mikrofonok a humor és a mágia lehetőségévé válnak. A testek tárcsákat és fogaskerekeket imitálnak, súlyokat és ellensúlyokat, felfedve a költészetet ebben a megfoghatatlan köztes térben. Yoann Bourgeois cirkusza érzékeny és kifinomult, amihez remekül illeszkedik Laure Brisa pontos és reflexív élőzenéje.

Ez az abszurd jellegű kísérlet arra az egyenes világra vágyakozik és egyben annak hiányára mutat rá, amelyben felállhatunk és beszélhetünk akkor, mikor minden ellenünk fordul. Így lesz az előadás a cirkusz és az élet metaforája. Középen megtartani az egyensúlyt minden szembenálló erő ellenében, amelyek egyszerre taszítanak és húznak, ehhez szükséges egy nagy adag emberi erőfeszítés, erős makacsság és kifogyhatatlan humorérzék. Az eredmény hipnotikus és örökmozgó, ahol a szépség mindig egyben kockázat és veszély. Le Monde

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!