Program


Zabolátlan lovaim - Kollár-Klemencz László lírai dalestje - Lemezbemutató koncert

Zabolátlan lovaim - Kollár-Klemencz László lírai dalestje - Lemezbemutató koncert

Kollár-Klemencz László új produkcióval lép a közönség elé, amelyben kiváló zenészek közreműködésével, különleges hangulatvilágú köntösbe öltöztetik a rég elfeledett sanzonokat, híres dalokat. A három zenész sok gyönyörű érzelemmel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalt válogatott egy csokorba.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 8. vasárnap, 19:00

Zabolátlan lovaim

Kollár Klemencz László lírai dalestje Farkas Róberttel és Dargay Marcellel
Lemezbemutató koncert

Kollár-Klemencz László új produkcióval lép a közönség elé, amelyben kiváló zenészek  közreműködésével, különleges hangulatvilágú köntösbe öltöztetik a rég elfeledett sanzonokat, híres dalokat. Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, V Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte, Marlene Dietrich – a híres előadók és dalszerzők dalait saját arcukra alakították úgy, hogy azok új fordításokat és új hangszerelést kaptak. Kollár – Klemencz László rendkívül egyéni és szuggesztív előadásában szólalnak meg a dalok a Budapest Bárból ismert Farkas Róbert és a Katona József Színház zeneszerzője, Dargay Marcell kíséretében.

A három zenész sok gyönyörű érzelemmel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalt válogatott egy csokorba: “Lesznek klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúrából ehhez a hangulathoz illő dalok.“ – árulta el Kollár – Klemencz László.

Laci barátja, művésztársa és néhány dal magyar fordítója, Grecsó Krisztián így nyilatkozott az új dalokról: “Meg kell a szívnek szakadni, ha az ember Kollár-Klemenczet hallgat. Csak merengeni lehet mellette, esetleg döbbenten, kitárt karral állni: „ki gondolta volna, hogy ilyen sok kráter, régi seb van ott, az örökké meggyógyuló lélekben?!” Laci nem szépeleg, mert elég bátor, hogy szeresse a világot és magát. Tud elmélyülni, és el is meri engedni a gyeplőt. Gyönyörű sanzonok, régi nagy balladák, legendás dalok metamorfózisa ez a lemez, mind lenyűgöző Kollár-Klemenczi köpenyben vált varázslatos kortárs zenévé.” 

A produkció további érdekessége, hogy Farkas Róbert több hangszert is megszólaltat, így  hegedűn, brácsán, harmonikán és gitáron is játszik a dalokban.


A zenészekről:.

Kollár-Klemencz László Szentendrén él. 1966-ban született Budapesten. Újhartyánban, egy alföldi faluban töltötte gyerekkorának nagy részét. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte első tájrendező diplomáját, majd az Állatorvostudományi Egyetemen a Hippológus, lovastanár diplomáját. Lovasedző. A Kistehén zenekar frontembere, dalszerzője, szövegírója, a Budapest Bár tagja és számos produkció vendégszereplője. Rövidfilmek forgatókönyvírója, rendezője, író az egyik legrangosabb szépirodalmi kiadónál. Zenei szólókarrierje 2008-tól indult el.

Farkas Róbert a Zeneakadémián végzett, kisgyerekkora óta hegedül. Karrierjét a 100 tagú Cigányzenekarban kezdte, akikkel már nagyon fiatalon beutazta a világot. Az utazások során szerzett nyitottsága később arra késztette, hogy a klasszikus zenei irányzatoktól távol eső világokat is kipróbáljon: több zenekarban – pl. Besh o droM, Romano Drom, Kistehén - játszott balkáni zenét, autentikus cigányzenét, klezmert és rockzenét is. A hegedű és gitár mellett még harmonikán és zongorán is játszik. A Budapest Bár alapítója és vezetője.

Dargay Marcell zeneszerző  a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán végzett 2004-ben. 2004 óta pedig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelmélet-tanára. Művei Magyarországon kívül elhangzottak már az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Csehországban. Több műve neves fesztiválok - Budapesti Őszi-, illetve Tavaszi Fesztivál, Korunk Zenéje, Making New Waves - felkérésére készült. Több színházi kísérőzenét is komponált a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Színház és Filmművészeti Egyetem és az Ódry Színpad számára. Kortárs művek előadójaként gyakran szerepel mint zongorista, több rádió-, illetve tv-felvétele készült kamarazenészként és szólistaként egyaránt.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

További ajánlataink


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!