Program


Zenél a világ! - A flamenco bölcsője, Andalúzia / HANG-SZER-SZÁM

Zenél a világ! - A flamenco bölcsője, Andalúzia / HANG-SZER-SZÁM

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai”, a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató muzsikusok segítségével.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 19. szombat, 11:00

Ebben a félévben világot járunk. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán hallható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.
Ezen az előadáson kipróbálhatják a flamenco jellegzetes ütőhangszerét, a cajont, valamint megismerkedhetnek a hangszerszerű tapstechnikával (palmas) és a különleges lábtechnikával (zapateado), amellyel különböző ritmusokat varázsolhatunk elő. A spanyol gitár dallamai érzelmes táncokat keltenek életre - húrjain a legfájdalmasabb szomorúságtól a legnagyobb örömig mindent meg lehet szólaltatni. És talán még a legyező és a kasztanyetta is tud mesélni? Ki tudja? Aki nem hiszi, járjon utána!

Az interaktív zenés részhez a cajon hangszereket az Ethnosound hangszerbolt biztosítja.

Korosztály: 8-12 év

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

További ajánlataink


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!