Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: A bárzongoristák titokzatos világa

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: A bárzongoristák titokzatos világa

RÁADÁS ELŐADÁS

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 10. kedd, 21:30

RÁADÁS ELŐADÁS / „Köszönöm, hogy imádott” – a bárzongoristák titokzatos világa

 

Ma már elképzelni sem tudjuk, milyen sokféle könnyűzenét ismertek a nagyszüleink: shimmy, fox-trot, kuplé, one-step, tangó, csak néhány műfaj abból a határtalannak tűnő repertoárból, amire ők táncoltak és daloltak. És a bárzongoristák?! Ők a két háború közötti időszak virtuózai, akik estéről estére brilliáns technikával, sokszor hosszú órákon át játszottak a közönségnek. 

E varázslatos, letűnt világ felidézésére vállalkozik Bősze Ádám a tőle megszokott kötetlen stílusban három remek művésszel, Gubik Petra színésznővel, Oláh Zoltán bárzongoristával és Oláh Péter nagybőgőssel. Előadásukban megidéződnek e kultúra népszerű, elfeledett művészei, fölcsendülnek jól ismert slágerek, vidám és keserédes dalok, s elhangzanak meglepő történetek és korabeli viccek.

 

* Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne..

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és a teátristák fantáziája.

További ajánlataink


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

A legvarázslatosabb karácsonyi történet az ukrán balettegyüttes előadásában Nincs karácsony Diótörő nélkül, Csajkovszkij klasszikusa ugyanis évtizedek óta az ünnepi készülődés…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!