program


30. Lengyel Filmtavasz: Tűzünnep (Csortos)

30. Lengyel Filmtavasz: Tűzünnep (Csortos)

Święto ognia
lengyel társadalmi dramedy, 95 perc, 2023
lengyel nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Torsdag, 16. Maj 2024 19:00

Rendező: Kinga Dębska
Szereplők: Paulina Pytlak, Tomasz Sapryk, Kinga Preis, Joanna Drabik, Karolina Gruszka, Katarzyna Herman 

 

A film narrátora az agyi bénulással született 20 éves Anastazja. A világot szobája ablakából szemléli. Nővére, Łucja a nemzeti balett ambiciózus táncosa, aki épp élete főszerepére készül, amikor váratlanul megsérül. Apjuk a lányok édesanyját, élete szerelmét gyászolja. Mindhármuk életében sorsfordító változást hoz az extravagáns szomszédasszony megjelenése.

Kinga Dębska, hazája egyik legnépszerűbb rendezője, akinek legújabb, boldogságról, szenvedélyről, titkokról szóló filmje a tőle megszokott mélységekbe és magasságokba repít.

„A Tűzünnep rengeteg érzelmet és egyfajta tisztító-gyógyító nevetést nyújt a közönségnek, ugyanakkor nehéz kérdésekkel is szembesít. Ez a film teljesen eltér korábbi filmjeimtől. Formailag biztosan ez a leggazdagabb. Nagyon megható és érzelemteli volt a forgatás, és mindannyian úgy éreztük, hogy valami fontos, szinte misztikus dologban van részünk. A Tűzünnep mindannyiunkat megváltoztatott. Jobbá váltunk." - Kinga Dębska, rendező.

Kinga Dębska rendezései közül korábban a Madártej (Zupa nic) és Az én lányaim (Moje córki, krowy) című filmeket mutattuk be a magyar közönségnek a budapesti Lengyel Filmtavasz programjában.

Tovább a 30. Lengyel Filmtavasz teljes programjához >>

A 30. Lengyel Filmtavasz a budapesti Lengyel Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében valósul meg. 

Aktuelt


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

PÅ PLAKATEN


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Chlopi lengyel animációs film, 114 perc, 2023 lengyel nyelven, magyar felirattal

A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.